Sute de comercianţi au ieşit în stradă, după ce ISU a închis cel mai mare  bazar din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de comercianţi au ieşit în stradă să protesteze împotriva închiderii Bazarului Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac
Sute de comercianţi au ieşit în stradă să protesteze împotriva închiderii Bazarului Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că bazarul a fost închis şi nu au unde să-şi mai vândă marfa. Între protestatari şi-a făcut apariţia şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care le-a spus bazariştilor că nu are ce să le facă aşa că centrul comercial va rămâne închis până vor fi îndeplinite toate condiţiile cerute de cei de la ISU.

Circa 500 de comercianţi s-au adunat în această dimineaţă în faţa Bazarului din Suceava pentru a protesta după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a închis ieri acest centru comercial pe motiv că nu sunt respectate normele de prevenire şi protecţie a incendiilor.

În jurul orei 08.10, aceştia au blocat timp de câteva minute sensul giratoriu din faţa bazarului, cerând ca primarul Ion Lungu să vină să discute cu ei. Jandarmii, poliţişti şi poliţiştii locali au reuşit totuşi să-i potolească pe bazarişti şi să-i scoată de pe carosabil.

Gelu Greceaun, director în cadrul Direcţiei de Administrare a Pieţelor, a venit la faţa locului şi a cerut să discute cu câţiva reprezentanţi ai protestatarilor. În mijlocul comercianţilor şi-a făcut prezenţa şi Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, care le-a cerut bazariştilor să se liniştească şi să găsească împreună o soluţie.

„Îmi dau demisia chiar şi mâine, dar acest lucru nu va rezolva problemele de aici din Bazar. Am avut discuţii cu dumneavoastră (n.r. – bazariştii) şi v-am cerut să mutăm chioşcurile pentru a îndeplini condiţiile cerute de pompieri. Mi-aţi spus că sunt trei momente ale anului când aveţi ceva vânzare: de Crăciun, de Paşte şi la începutul anului şcolar. Am încercat să vă păsuiesc, dar a trecut şi Paştele, a trecut şi începutul anului şcolar şi nu s-a schimbat nimic. Acum nu se mai poate. Bazarul rămâne închis până îndeplinim toate condiţiile cerute de ISU”, le-a spus primarul Ion Lungu oamenilor adunaţi în faţa Bazarului.

Sute de comercianţi au ieşit în stradă să protesteze împotriva închiderii Bazarului Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac

Ieri după-amiază ISU Suceava a luat decizia închiderii Bazarului sucevean, până când în interiorul acestuia vor fi asigurate toate condiţiile pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare pe linie de PSI. Generalul de Brigadă Ion Burlui a declarat că activitatea din Bazar va fi reluată după ce vor fi asigurate căile de acces şi toate celelalte norme stabilite prin lege de asigurare a securităţii în caz de incendiu. Primarul Ion Lungu, a declarat, pe de altă parte că în toate cele 1.900 de chioşcuri din bazar vor trebui făcute revizii la instalaţiile electrice.

Nici ISU şi nici Primăria nu au dat un pronostic privind data redeschiderii Bazarului, spunând doar că acest lucru se va face atunci când nu vor mai exista probleme privind PSI.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite