Suceava: UPDATE Un tren de călători a deraiat din cauza frigului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a produs în apropierea gării din Suceava, în timp ce mecanicii făceau manevre de aducere a garniturii pe linia principală a trenului personal 5501, care circulă pe relaţia Paşcani-Suceava.

CITEŞTE ŞI:

Tot azi, un tren personal a deraiat la Harghita

Rapidul Bucureşti – Botoşani a ajuns la destinaţie cu patru ore întârziere

Trei trenuri sunt blocate din cauza unei deraieri

Operatorii privaţi de transport şi-au anulat cursele în ţară

Gerul a rupt liniile de troleibuz

Update ora 11.30: Din cauza problemelor cu trenul personal 5501 pe ruta Paşcani-Suceava, care a deraiat în această dimineaţă la ora 5.00, chiar la o sută de metri distanţă de destinaţie, trenurile Personal 5502 şi 5505 în relaţia Suceava Nord – Paşcani şi retur au fost anulate astăzi.

Update ora 10.40: În urmă cu doar 10 minute trenul care a deriata în această dimineaţă a fost repus pe şine şi urmează să fie tractat de o locomotivă diesel pentru a fi garat.  "Ultimul vagon al trenului Personal 5501 Paşcani – Suceava Nord a sărit de pe şină la manevra de garare în staţia Suceava Nord. Călătorii aflaţi în tren au coborât în staţie, staţia Suceava Nord fiind punctul terminus al trenului", a declarat Oana Brânzan, purtătoarea de cuvânt al agenţiei CFR.

image

Update ora 10.20: Din cauza deraiajului, trenurile care trebuiau să plece spre Iaşi astăzi dimineaţă au avut întârziere. Rapidul 652 care trebuia să plece la ora 7.52 şi Acceleratul 1838 care urma să părăsească gara Burdujeni la ora 8.00 au plecat cu o întârziere de minim jumătate de oră.

image

Update ora 9.30: Trenul care venea spre Suceava  a plecat la ora 4.00 dimineaţa din Paşcani şi trebuia să ajungă la ora 5.13 minute în Burdujeni. Acesta a deraiat de pe calea ferată deoarece mecanicii de la CFR nu au putut să schimbe macazul. "Au fost manevre de garare din cauza gheţii de pe şine", a declarat Oana Brânzan, purtătoarea de cuvânt al agenţiei CFR. Şinele erau contractate din cauza frigului iar mecanismele nu au reacţionat la comenzi. Toţi pasagerii au fost daţi jos din tren în siguranţă.

image

Potrivit conducerii CFR Călători Iaşi, nici unul dintre cei 150 de pasageri nu a avut de suferit. „Cel mai probabil, din cauza frigului, mecanismele macazelor nu au funcţionat corespunzător", a spus Constatin Axinia, directorul Regionalei CFR Călători Iaşi. Acesta a mai precizat că, problemele au apărut la ultimul vagon. „Din ce am înţeles, două roţi au rămas pe un fir, iar alte două pe alt fir“, a mai precizat Constantin Axinia.
În cursul zilei de luni, un alt tren a deraiat la Covasna, din cauza gerului. Reamintim că în ambele zone este în vigoare codul portocaliu pentru frig.

Nu rata: Buzău: Mamă şi fiu, morţi după ce au băut antigel

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite