Suceava: Traficul din Burdujeni, coşmar pentru şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cartierul Burdujeni se formează cozi cu zeci de maşini, iar şoferii înaintează cu greu
În cartierul Burdujeni se formează cozi cu zeci de maşini, iar şoferii înaintează cu greu

De vină sunt săpăturile din zona Ambro. Sucevenii pleacă cu cel puţin o jumătate de oră mai devreme de acasă pentru a ajunge la timp la serviciu.

De la începutul săptămânii, în cartierul Burdujeni se formează zilnic cozi interminabile de maşini. Şoferii claxonează nervos, iar unii dintre ei forţează intrările la semafoare pentru a scurta timpul de traversat zona Burdujeni-Centrul Sucevei.

„Am stat în trafic de la Bazar până în zona Ambro mai bine de jumătate de oră. M-am săturat de lucrările lor. Mă gândeam să întorc maşina şi să merg prin Iţcani. Nu este normal ca pentru o lucrare făcută pe o sută de metri, să rezulte o aşa aglomeraţie“, a spus Viorel Burlacu, şofer.

„Era să mi se rupă maşina“

Porţiunea pe care s-au făcut săpături este situată în faţă la Ambro. Mormanele de pământ, gropile şi şanţurile prost astupate sunt vinovate de încetinirea traficului în zonă. „Am trecut peste un morman de pământ, de era să mi se rupă maşina în două. Au pus o placă peste groapă. Dacă nu eşti atent îţi spargi cauciucurile în ea. Ne-am săturat de lucrările lor“, a declarat Valentin Sasu, şofer de taxi.

Conducătorii auto trebuie să se înarmeze cu răbdare deoarece lucrările de la Ambro nu sunt singurele programate pe Calea Unirii. Până la sfârşitul săptămânii vor începe săpături şi în zona Bazarului, în cadrul programului ISPA.

„Putem spune că Suceava se numeşte oraşul canalelor. Peste tot sunt numai gropi. Ăştia de la Primărie nu ştiu decât să ceară taxe, dar nu fac nimic pentru noi. Nu ştiu să se mobilizeze să înceapă lucrările dintr-un punct, să termine acolo şi apoi să facă altele în altă zonă. Mi-am stricat amortizoarele de la maşină şi cauciucurile în gropile lor”, ne-a declarat Petru Coţovanu, şofer taxi.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Suceava, lucrările din zona fabricii Ambro se vor finaliza în câteva zile, dar vor începe alte lucrări spre disperarea şoferilor suceveni.

„Vor fi şi alte lucrări“

„Traficul aglomerat va mai dura cel puţin cinci zile, pentru a lăsa cimentul turnat să se întărească. Până la sfârşitul acestui an sperăm că vom scăpa de acest chin numit ISPA, dar se vor mai face până atunci şi alte lucrări în oraş“, a spus Ion Lungu, primarul oraşului Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite