Suceava: Nemulţumiţii de la Bac, depunctaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de liceeni care au depus contestaţii la Bacalaureat s-au trezit cu note mai mici după recorectarea lucrărilor. Cinci absolvenţi de clasa a XII-a din judeţ au vrut o notă mai mare decât cea primită iniţial, iar ieri au aflat că au picat. 200 au reuşit să câştige câteva sutimi în plus.

Au avut pretenţia la o notă mai mare şi s-au trezit picaţi în urma contestaţiilor de ieri, 8 iulie. Cinci elevi din judeţ cu note de trecere s-au ales cu o rezultate sub 5 şi cu un alt examen în toamnă.

În urma corectării celor aproximativ 2.100 de lucrări de la bacalaureat, profesorii examinatori au decis ca la peste 900 să nu le schimbe nota de la prima evaluare.

„Dintre cele 2.100 de contestaţii, au fost mărite doar 200 de note, însă nu cu mult, cu câteva sutimi. O singură notă a fost mărită cu un punct şi jumătate. Au fost şi cinci elevi care în urma contestaţiilor au picat şi sute care au obţinut un punctaj mai mic decât cel iniţial“, a declarat Vasile Monacu, inspector şcolar adjunct şi membru în comisia de evaluare.

Trei zile de recorectări

Cele mai multe contestaţii s-au făcut la limba română şi la matematică, peste 600 la fiecare disciplină. Nici măcar cei mai bine pregătiţi elevi din judeţ nu au reuşit să obţină nota 10 la prima probă a bacalaureatului.

De altfel, nemulţumiri au fost la toate probele, mai multe chiar decât în anii precedenţi. „După trei zile de muncă continuă, profesorii s-au dus şi ei acasă. Rezultatele finale au fost trimise către fiecare şcoală aseară, dar contestaţiile nu au fost numărate pe şcoli, ci pe centre de evaluare.“, a mai adăugat Vasile Monacu.

Multe cereri, puţine măriri

Primii în topul nemulţumiţilor au fost elevii de la Colegiul Naţional „Nicu Gane“ din Fălticeni, unde au fost 395 de contestaţii, urmaţi de cei de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzache“ din Rădăuţi.

Din miile de absolvenţi de clasa a XII-a, puţini au fost cei care au obţinut câteva sutimi în plus la probele dorite, iar mărirea maximă, obţinută de un singur candidat, a fost de un 1,5 puncte.

„Nu sunt mulţumită deoarece ştiu că am scris de mai mult. Am luat 6 la română şi cred că am făcut de un 8. Oricum am înţeles că nu au voie să dea cu mai mult de un punct în plus“, s-a plâns Georgiana Istrati, elevă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite