Suceava: De astăzi vor sosi materialele de construcţii de la Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casele vor fi construite în cele mai afectate zone de inundaţii, Pătrăuţi, Dorneşti. Suceviţa, Grămeşti, Dărmîneşti şi Şerbăuţi.

Citiţi şi:

Vatra Dornei, lovită de ape a şasea oară

Suceava: Copiii sinistraţi, alinaţi de jandarmi (GALERIE FOTO)

Suceava: Doi pescari au fost pescuiţi de pompieri

Ciment, armătură, tablă, nisip pietriş, tmplărie, BCA şi tot ce mai trebuie la o casă vor primi 129 de familii pentru aşi ridica alt acoperiş deasupra capului.

Materialele promise de Guvernul României în timpul inundaţiilor de  de acum două luni vor începe să sosească începând de astăzi în comunele luate de apă.

Achiziţia a fost făcută prin Bursa Română de Mărfuri şi constă în materiale în valoare de 30 de milioane de lei iar pentru manopera construcţiilor s-au alocat 5.000 de lei.

"Vor ajunge la noi 1.500 de tone de ciment, peste 110.000 de tone de ciment, 453 de ferestre, peste 600 de uşi, peste 14.000 de metri de tablă şi 1.900 metri cubi de lemn. Pe lângă aceste case construite de la 0 vor mai fi reparate şi alte case din alte localităţi afectate", a spus Sorin Popescu, prefectul de Suceava.

Comunele care vor avea prioritate sunt Dorneşti, unde se vor clădi 41 de case, Pătrăuţi, unde 18 familii vor primi un acoperiş deasupra capului, Suceviţa cu 10 proiecte de locuinţă, Grămeşti cu 9, Dărmăneşti şi Serbăuţi cu câte 8 iar restul vor fi in celelalte localităţi afectate mai puţin.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite