Suceava: Cer dezafectarea toaletelor publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deoarece acestea sunt amplasate pe lângă parcuri, mamele spun că le este teamă să-şi scoată copiii la plimbare. 

Mizeria din toaletele publice montate de angajaţii Primăriei pe străzile din Suceava alungă trecătorii. Aceştia spun că nu le folosesc niciodată din cauză că nu sunt igienice şi întreţinute.

„Rugăm Primăria să le scoată de pe stradă, sunt un focar de infecţie. Dacă ar fi spălate cu clor, dezinfectate în fiecare zi ar fi altceva, însă la felul în care arată nu sunt indicate. Sunt bune toaletele publice în orice moment, însă cele cu plată“, spune Mărioara Dorneanu, şomeră.

Un caz concret este cel de pe strada Universităţii, unde o toaletă publică stă înclinată, gata să cadă peste trecători. Aceasta este amplasată chiar pe trotuar, lângă parcul din faţa patinoarului. Toţi cei care trec se văd nevoiţi să ocolească cabina pentru a nu-i deveni victime.

Sperietori pentru turişti

„În zilele de vară nu mi-am putut scoate copilul afară la aer, a trebuit să fac un drum mai lung spre celelalte parcuri deoarece mirosul ajunge până departe. Acum e mai răcoare, însă tot nu pot veni. Mi-e frică, am copil de cinci luni şi dacă ia vreun microb de prin aer?“, spune îngrijorată Camelia Viziru, o tânără mamă.

Alte cabine sunt aşezate în zona centrală a oraşului. Sucevenii spun că acestea strică imaginea şi că nu aduc nimic bun Cetăţii de Scaun. „Ce văd turiştii care vin la noi în oraş? Toalete murdare, amplasate lângă scaunele din parcuri. Un oraş european nu poate arăta aşa“, spune Ştefan Nedea, inginer zootehnist.

Sucevenii cer aşadar edililor să deschidă o toaletă publică, contra cost, aşa cum există în toate oraşele din ţară. Fosta toaletă publică situată în parcul din faţa Consiliului Judeţean s-a transformat în depozit de scaune, iar în municipiu nu mai există alta.

Contactaţi de reporterii „Adevărul de seară“, edilii spun că plângerile sucevenilor nu le sunt tocmai necunoscute. „Primăria Suceava va organiza o licitaţie pentru achiziţionarea a cinci toalete ecologice. Pentru această investiţie, în bugetul local este prevăzută suma de 40.000 de lei. Noile toalete vor fi racordate la sistemele de apă şi canalizare. În prezent, sunt amplasate 27 de toalete ecologice, dar acestea nu sunt cuplate la reţeaua de apă şi canalizare“, a declarat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei. Odată ce noile toalete vor fi puse în oraş, cele vechi vor dispărea.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite