Suceava: Aşteaptă de şapte zile banii de alocaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 40 de lei alocaţi de stat pentru fiecare minor reprezintă pentru numeroase familii singurul venit de care dispun pentru a trăi de la o lună la alta.

Familia Getei Zaharia trăieşte din pensia soţului şi alocaţia lui Răzvan, care are doar 12 ani. „Mă descurc cum pot. Nu lucrez, iar soţul este pensionat pe caz de boală. Ne descurcăm foarte greu cu 400 de lei ai soţului şi cei 40 de lei din alocaţie. Ajungem să cumpărăm pe datorie de la  magazin şi când avem banii mergem să plătim“, a spus Geta Zaharia, mama lui Răzvan.


Vestea că nu vor beneficia la timp de banii pe care se bazau luna aceasta le-a dat-o poştaşul. „Pe 10 ale lunii primeam mereu alocaţia, dar ne-a spus poştaşul că nu are bani. Aşteptăm pentru că nu avem ce face. Nu poţi face nimic fără bani“, a mai spus femeia din localitatea Rădăşeni.

Banii ar putea ajunge cel mai devreme joi
Reprezentaţii Oficiului Judeţean de Poştă (OJP) Suceava, una dintre unităţile de unde sucevenii îşi primesc banii, susţin că aşteaptă banii de la Ministerul Muncii. „Normal, în fiecare lună pe data de 9, începeam să eliberăm banii pentru alocaţii. Noi le-am spus oamenilor că am primit informare că vor exista întârzieri, dar nu ne-au spus până când. Ordinele de plată s-au primit, dar nu avem banii. Ministerul trebuie să îi vireze. Dacă acest lucru se întâmplă astăzi, mâine vom putea elibera alocaţiile, însă nu avem nicio certitudine“, a explicat Constantin Şfabu, reprezentantul OJP Suceava. În prezent, în judeţ sunt înregistraţi peste 140.000 de beneficiari ai alocaţiilor de stat de câte 40 de lei. Întârzierea banilor a determinat şi apariţia unor conflicte.


La începutul acestei săptămâni, la Oficiul Poştal din Fălticeni,  aproximativ 50 de persoane de etnie rromă şi-au cerut drepturile cu scandal. „Luni, în jurul orei 9.30, o echipă de poliţie a intervenit la Oficiul Poştal din Fălticeni unde exista o neînţelegere privitoare la alocaţia pentru copii, care a întârziat. Nu au avut loc evenimente neplăcute“, a explicat Gabriel Panţiru, purtărul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite