Ştefan Mandachi îi cheamă pe români, pe 24 ianuarie, la autostrada de un metru: „Peticul ăsta de beton va rămâne singura autostradă a Moldovei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/:tefan Mandachi
FOTO: Facebook/:tefan Mandachi

Ştefan Mandachi a anunţat că, pe 24 ianuarie, la ora 15.00, se va afla la metrul de autostradă pe care l-a construit în semn de protest faţă de lipsa infrastructurii rutiere moderne din ţara noastră.

În mod ironic, Ştefan Mandachi a recunoscut, într-o postare pe Facebook, că este „băgător în seamă”, aşa cum i-au spus unii dintre criticii săi. 

“Şi ca să fiu asumat până la capăt, m-am asigurat că nu atentează nimeni la titlul solemn cu care m-am încununat: AM ÎNREGISTRAT DENUMIREA CA MARCĂ ÎNREGISTRATĂ LA OSIM. Ca nu cumva să se găsească alţi ”nebăgători în seamă”, alţi deontologi-neprihăniţi şi făpturi imaculate, pe care să-i pună păcatu’ să se ia de emblema mea! Prin urmare, dacă aveţi tentative să-mi jecmăniţi invenţia, o să plătiţi taxă ”de jmecher” la băiatu’ şi nu-i exclus să vă treziţi cu vreun proces. (reţineţi, am avocat puternic!). Nu glumesc, cerere de înregistrare marcă OSIM 2020/00358. Prin urmare, maximă atenţie cu băgarea-n seamă. În viitor poate să vă coste :))) Şi acum să-i văd pe ăia care se tăvălesc, cum se vor abţine! Ai’ ai’ ai’… mă umplu de cash!”, a scris Mandachi.

image

Pe de altă parte, antreprenorul a arătat că pe 24 ianuarie, la ora 15.00 va fi la ieşire din Suceava, spre Fălticeni, acolo unde a construit, în mod simbolic, un metru de autostradă ca să atragă atenţia că-n Moldova nu sunt autostrăzi.

“Şi ca să-mi practic meseria, pe 24 ianuarie 2020, de Mica Unire, voi fi la datorie. Cum unde? La 1 Metru de Autostradă (Suceava, Cumpărătura). Ora? Parcă n-aţi şti… Deja e clasică: ora 15:00. De ce merg acolo? E foarte simplu: am întrebat Guvernul dacă are ceva noutăţi cu privire la autostrada de la noi şi m-a pus pe silent. Poate îşi imaginează că ne-am mutat cumva din Moldova… Dar noi tot aici stăm, n-am plecat. Recunosc, sunt şi nervos deoarece mi-e tot mai clar că peticul ăsta de beton va rămâne singura autostradă a Moldovei (cea mai săracă regiune a României). Probabil că de la Bucureşti nu se vede suficient de clar borna ”kilometrică” de la metrul de autostradă, aşa că m-am gândit ca vineri să facem borna… UN PICUŢ MAI VIZIBILĂ. ? ? ?”, a arătat antreprenprul.

Mandachi a mai spus că nu se va dansa în horă la autostrada de un metru. Va aduce un pix şi o foaie pentru ca cei care i se vor alătura să-i ceară Guvernului să construiască o autostradă în Moldova.

“Nu facem hore patriotice de Ziua Unirii. Doar ne întrebăm retoric ce-ar zice Cuza dacă ar vedea că după 162 ani, Moldova e conectată cu Ţara Românească prin aceeaşi reţea de drumuri ca-n 1859… Şi mai am o curiozitate personală: dacă mai există muritori care încă vor autostradă?! Dacă da, le strâng mâna, facem o poză şi plecăm acasă. Atâta, câteva minute, nimic mai mult. (...) ORICINE e binevenit. (...) Nu mai sper la mii de oameni (cum puneam botu’ pe vremuri, când eram mai tânăr) dar dacă suntem 10-20 de inşi care ÎNCĂ mai visăm la normalitate, eu sunt împăcat... Vineri, 24 ianuarie 2020, ora 15:00, Cumpărătura, Suceava. Pentru că nu se mişcă absolut nimic”, a conchis Mandachi.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite