Şeful Poliţiei Fălticeni, trimis în judecată pentru că a vrut să-l scape de dosar penal pe un afacerist abonat la contracte cu CJ Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Poliţiei municipiului Fălticeni, comisarul şef Ioan Nichitoi, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Suceava pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Nichitoi i-a cerut unui poliţist să nu-i facă dosar penal unui om de afaceri care băut fiind a provocat un accident rutier.

Procurorii DNA Suceava l-au trimis în judecată pe şeful Poliţiei municipiului Fălticeni, comisarul şef Ioan Nichitoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la abuz în serviciu şi fals intelectual.

Procurorii susţine că în octombrie 2013 Ioan Nichitoi i-a cerut unui subordonat să nu-i facă dosar penal unui om de afaceri din localitate.

Concret, omul de afaceri Vasile Savu, patronul firmei Parisienne a la Vys SRL Fântâna Mare, a fost implicat într-un accident de circulaţie în apropierea locuinţei sale din Fălticeni, iar agentul de poliţie Liuţă a întocmit toate actele de constatare.

Omul de afaceri Vasile Savu a refuzat prelevarea de probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. A doua zi, agentul de poliţie Liuţă a prezentat actele întocmite comandantului unităţii Nichitoi Ioan în vederea punerii rezoluţiei şi înregistrării dosarului. Comisarul şef Ioan Nichitoi i-a solicitat agentului de poliţie „să rupă actele întrucât omul de afaceri ar fi un prieten de-al său şi trebuie ajutat, în sensul de a trata incidentul ca o simplă tamponare. Mai mult, Nichitoi Ioan ar fi insistat ca subordonatul său să îi facă documentele pentru a obţine despăgubirile de la firma de asigurare”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Agentul de poliţie l-a denunţat pe Nichitoi, iar pe fir au intrat procurorii. Afaceristul Vasile Savu a scăpat însă doar cu o sancţiune administrativă. În ultimii ani, firma Parisienne a la Vys SRL a încheiat contracte în valoare totală de 43 de milioane de lei cu Consiliul Judeţean Suceava şi instituţiile subordonate, pentru furnizarea de mere şi produse de patiserie.

În rechizitoriu, procurorii mai arată că „într-un alt context, la data de 20 decembrie 2013, inculpatul Nichitoi Ioan a întocmit înscrisul intitulat „Raport de necesitate privind oportunitatea sponsorizării”, înregistrat la IPJ Suceava la 23 decembrie 2013. Înscrisul avea un caracter fals şi a fost întocmit în condiţiile în care obiectul presupusei propuneri de sponsorizare fusese deja predat către Poliţia municipiului Fălticeni la data de 10 decembrie 2013”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Vineri, Nichitoi a fost pus la dispoziţia conducerii IPJ şi a fost trecut pe o funcţie de execuţie în cadrul Biroului de Ordine Publică.

Alte ştiri din Suceava:

ADMITERE LICEU 2014 SUCEAVA Topul liceelor după mediile de admitere din 2013. Cel mai bun liceu: Colegiul Naţional „Petru Rareş“, din Suceava

ADMITERE LICEU 2014 SUCEAVA. Încep înscrierile. Adevarul.ro îi arată copilului tău la ce liceu poate fi repartizat în funcţie de media de la Capacitate

BAC 2014 SUCEAVA Subiectele la Chimie, Geografie, Biologie, Logică, Informatică, Psihologie, Filosofie, Sociologie, Economie şi Anatomie

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 SUCEAVA Mediile finale pentru admiterea la liceu s-au publicat pe EDU.RO

Ameninţare cu bombă la Palatul de Justiţie din Suceava. Clădirea a fost evacuată. Geniştii SRI verifică toate sălile

FOTO VIDEO Cum arată groapa de gunoi din vârful muntelui, cea mai mare aberaţie realizată cu fonduri UE, loc unde vor ajunge 350.000 de tone de deşeuri

BAC 2014 SUCEAVA Subiectele la proba obligatorie de la Bacalaureat 2014: Istorie şi Matematică

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 SUCEAVA Notele finale după contestaţii de la Capacitate 2014

FOTO Steaguri rupte, murdare, decolorate şi boţite, de Ziua Drapelului, la Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite