FOTO Steaguri rupte, murdare, decolorate şi boţite, de Ziua Drapelului, la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indolenţă de Ziua Drapelului Naţional, la Suceava. Oficialităţile judeţului au luat parte la o festivitate organizată printre steaguri rupte, decolorate, murdare şi boţite.

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, joi, la Suceava, printr-o ceremonie publică, organizată în Piaţa Uniunii Europene din centrul oraşului.

La eveniment au participat primarul Ion Lungu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, vicepreşedinţii administraţiei judeţene, Alexandru Rădulescu şi Ilie Niţă, subprefectul Atanasă Nistor şi şefii Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, STS şi SRI.

Un tricolor care a fost dus miercuri seară la Biserica „Sfînta Înviere”, a fost joi dimineaţă binecuvîntat de preoţi. Tricolorul a fost sărutat de oficialităţi iar apoi a fost arborat pe catargul din centrul Pieţei Uniunii Europene în acordurile imnului naţional.

Ceremonialul, organizat de Garnizoana Suceava, s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, pe acordurile Fanfarei Primăriei Suceava.

Deşi s-a dorit un eveniment festiv, Ziua Drapelului s-a transformat într-o sărbătoare ponosită. Asta pentru că steagurile ţărilor care fac parte din Uniunea Europeană, arborate în piaţă, erau rupte, decolorate şi murdare.

La ceremonial au fost folosite şase steaguri de luptă din perioada interbelică, aduse de la Muzeul de Istorie Suceava.

Drapelele, ţinute de jandarmi pe întreaga durată a evenimentului, erau foarte boţite. Asta cel mai probabil din cauză că nu au fost depozitate în bune condiţii.

Oficialii au ţinut discursuri despre semnificaţia Drapelului Naţional, dar s-au făcut că nu văd starea jalnică a drapelelor de lângă ei.

steaguri rupte suceava. foto
steaguri rupte suceava. foto

Alte ştiri din Suceava:

FOTO VIDEO Mii de pelerini în ploaie la moaştele Sf. Ioan cel Nou, păzite cu greu de jandarmi la procesiunea din Suceava

Şantaj orchestrat de un procuror, un judecător, avocaţi, un executor judecătoresc şi un comisar. Un afacerist sucevean, terorizat pentru o clădire

FOTO Judecători şi procurori suceveni, suspectaţi de retrocedări ilegale făcute în cârdăşie cu avocaţi şi afacerişti, au fost săltaţi de DNA

UPDATE Trei magistraţi au fost ridicaţi de procurorii DNA în urma unor percheziţii efectuate în judeţul Suceava

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite