Primarul Corjuc din Ipoteşti, reclamat penal de ANI după ce şi-a numit nora în funcţia de secretar al comunei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Corjuc, primarul comunei Ipoteşti, şi-a angajat nora în funcţia de secretar al comunei
Dumitru Corjuc, primarul comunei Ipoteşti, şi-a angajat nora în funcţia de secretar al comunei

La doi ani după ce presa a atras atenţia asupra faptului că primarul Dumitru Corjuc din Ipoteşti şi-a angajat nora în primărie şi a numit-o secretar al comunei, situaţia a fost confirmată şi de Agenţia Naţională de Integritate. ANI i-a făcut lui Corjuc plângere penală pentru conflict de interese.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) susţine că primarul comunei Ipoteşti, judeţul Suceava, Dumitru Corjuc, se face vinovat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, în acest caz fiind sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Într-un comunicat de presă, ANI susţine că „Dumitru Corjuc a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de primar, a semnat dispoziţiile prin care nora sa este numită în funcţia de consilier juridic, pentru ca, ulterior, aceasta să fie numită în funcţia de secretar al comunei Ipoteşti, judeţul Suceava, funcţie exercitată cu caracter temporar până la data de 13 iulie 2011, când revine în funcţia publică de consilier juridic, urmând ca, după promovarea examenului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, aceasta să fie numită în funcţia publică de conducere de secretar al comunei”.

Potrivit Legii 161/2003, potrivit cărora „Primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava cu privire la posibila săvârşire de către Dumitru Corjuc a infracţiunii de conflict de interese.

Dacă va fi găsit vinovat, Dumitru Corjuc va pierde mandatul de primar al comunei Ipoteşti.

Alte ştiri din Suceava:

VIDEO Filmele turnate în Suceava: de la mistificările comuniste din Ştefan cel Mare şi Fraţii Jderi, la lesbienele-vampir din Tatăl Fantomă

Emil Bodnăraş, spionul care l-a capturat pe Ion Antonescu, a fraudat alegerile din 1946, a înscenat arestarea lui Maniu şi l-a făcut preşedinte pe Ceauşescu

FOTO Artefacte furate din muzee şi biserici din Italia, găsite la o percheziţie în Suceava

Predoiu a câştigat categoric alegerile din PDL Suceava pentru desemnarea candidatului la preşedinţia ţării

Olimpicii suceveni adună medalii cu ochii la universităţile din vest

TAROM cere audit tehnic la Aeroportul Suceava pentru a stabili dacă va menţine zborurile spre Bucureşti

VIDEO Doi suceveni, prinşi cu 2,5 kilograme de canabis la Vatra Dornei

Gara Iţcani, bijuterie a arhitecturii austriece, lăsată în paragină de CFR

Emoţionanta poveste a sucevencei de la "Dansez pentru tine". Şi-a cunoscut tatăl la 11 ani şi acum se luptă să îi împlinească visul

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite