Primăria Suceava aruncă anual 60.000 de euro în câinii vagabonzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii vagabonzi din Suceava mănâncă anual câte 60.000 de euro din bugetul primăriei.       Foto: Sandrinio Neagu
Câinii vagabonzi din Suceava mănâncă anual câte 60.000 de euro din bugetul primăriei.       Foto: Sandrinio Neagu

Pentru cei 2.000 de câini fără stăpân aflaţi în adăpostul special amenajat la marginea municipiului Suceava, administraţia locală cheltuie o avere în fiecare an.

În fiecare an, Primăria Suceava aruncă 60.000 de euro în câinii vagabonzi.

Informaţia a fost oferită de primarul Ion Lungu, care a precizat că această sumă este folosită pentru a cumpăra hrana şi medicamentele necesare patrupedelor care sunt strânse de pe străzile oraşului şi ajung în adăpostul din lunca râului Suceava.

Mai nou, o asociaţie pentru protecţia animalelor din Germania, care colaborează cu o asociaţie similară din Suceava, Proanima, şi-a exprimat dorinţa de a concesiona activitatea celor două adăposturi de câini vagabonzi, urmând să încaseze 60.000 de euro d ela Primăria Suceava.

„Mi se pare corect să externalizăm această activitate. Nu avem nici oameni suficienţi pentru această activitate, nici pregătirea necesară. Banii solicitaţi de ei anual oricum îi cheltuim şi acum pentru adăpostul de câini”, a declarat primarul Ion Lungu.

Cele două asociaţii de protecţie a animalelor nu doresc doar bani pentru a avea grijă de câinii vagabonzi, ci şi alte facilităţi, respectiv crearea unor condiţii mai bune la vechiul adăpost, prin racordarea sa la canalizare şi betonarea ţarcurilor, pe o suprafaţă de 2.700 de mp.

O decizie finală se va lua în cursul lunii mai, când colaborarea între administraţia locală şi firmele de protecţie a animalelor ar urma să fie supusă dezabterii Consiliului Local Suceava.

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri