Familiile afectate de explozia din cartierul Burdujeni, ajutate financiar de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozia de ieri a afectat opt garsoniere din cartierul Burdujeni.              Foto: Sandrinio Neagu
Explozia de ieri a afectat opt garsoniere din cartierul Burdujeni.              Foto: Sandrinio Neagu

Proprietarii imobilelor afectate de explozia care a avut loc ieri la amiază în cartierul Budujeni vor fi ajutaţi în regim de urgenţă de reprezentanţii Primăriei Suceava.

Familiile ale căror locuinţe au fost afectate de explozia de ieri produsă în cartierul sucevean Burdujeni vor primi sprijin financiar din partea Primăriei.

Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a anunţat şi cuantumul despăgubirilor ce se vor acorda, şi care sunt cuprinse între 500 şi 2.000 de lei.

„Primăria Suceava este alături de familiile au suferit pagube ca urmare a exploziei de pe strada Prieteniei. Vom acorda ajutoare pentru fiecare din familiile afectate şi pentru proprietarul garsonierei în care s-a produs explozia, ca urmare a acumulării de gaz metan”, a declarat Ion Lungu.

Explozia a avut loc marţi la amiază în urma unei acumulări de gaze care s-a produs în bucătăria garsonierei în care locuia un bărbat în vârstă de 58 de ani.

Ca urmare a deflagraţiei, proprietarul imobilului a suferit arsuri, iar acum se află internat în Spitalul Judeţean Suceava.

Florin Sandiuc a precizat că explozia s-a petrecut în momentul în care a încercat să-şi aprindă o ţigară. Incidentul a dus la avarierea a opt garsoniere, unele dintre ele într-o măsură mai mare.

Modul în care s-a produs acumularea de gaze este acum cercetat de specialiştii de la E.ON, rezultatele acestora urmând să fie comparate cu verificările efectuate de pompieri.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite