Portret / Robert Catargiu: „Viaţa o văd în paşi de dans“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suceveanul este dublu campion naţional la dans sportiv. Ritmul muzicii l-a atras atât de mult încât îşi doreşte să-i înveţe şi pe alţii tainele acestei arte. Robert Catargiu a descoperit tainele dansului sportiv în urmă doar cu trei ani. A intrat prima dată în sala de dans la 9 ani, iar până în prezent a reuşit să desluşească primele taine ale acestui sport. A câştigat două locuri întâi în campionatele naţionale, dup

Robert Catargiu a descoperit tainele dansului sportiv în urmă doar cu trei ani. A intrat prima dată în sala de dans la 9 ani, iar până în prezent a reuşit să desluşească primele taine ale acestui sport. A câştigat două locuri întâi în campionatele naţionale, după ce a participat la opt competiţii ca începător şi avansat în clasa H, una dintre treptele ierarhiei dansului sportiv.


„Am obţinut diferite premii la competiţii, dar cel mai important a fost cel de la Cluj, la Cupa Diamant, în luna noiembrie a anului trecut, când am ajuns pe primul loc alături de partenera mea Bianca Palaghiciu. Cel mai recent premiu a fost locul I la Cupa Floris, în Bistriţa, competiţie care a avut loc pe 24 aprilie“, a spus dansatorul.


După multiple antrenamente, Robert urcă pe scenă şi execută mişcările cu pasiune. Tânărul dansator susţine că se dedică în totalitate pasiunii sale pentru dans. „Este un sacrificiu care merită făcut pentru că altfel nu reuşeşti să ajungi în cea mai bună clasă, cea a profesioniştilor, clasa S“, ne-a mai spus Robert.


„Am luat ciorapii antrenorului“


Oboseala, după nopţile petrecute în maşină la deplasările prin ţară, şi emoţiile dinaintea competiţiilor dispar atunci când Robert intră pe scenă, dar mai ales când se întâmplă câte ceva hazliu. „La o competiţie am uitat să-mi pun ciorapi negri, aşa cum cere regulamentul, şi din cauză că eram  chiar pe punctul de a intra pe ringul de dans şi nu mai aveam timp să caut alţii, am luat ciorapii antrenorului“, a spus amuzat copilul.


Ca în orice sport, şi la dans concurenţii au parte de reuşite, dezamăgiri, eşecuri. „Am mare noroc de părinţii mei. Mă susţin şi mă ajută să fac faţă la tot, dar mai ales atunci când sunt foarte obosit sau dezamăgit de unele rezultate“, a declarat dansatorul. Robert este un copil energic, hotărât şi vesel, care îşi doreşte să facă totul corect. „Sunt dispus să depun oricâtă energie ca să-mi ating scopul, la şcoală îmi place să fiu fruntaş, ca şi în dans“, a declarat suceveanul.


Este pasionat de maşini şi vrea un Porsche


În puţinul timp liber, tânărului dansator îi place să meargă în tabere alături de prietenii săi. De asemenea, el este pasionat de maşini şi abia aşteaptă ziua când se va putea urca în spatele volanului pentru a conduce autoturismul mult visat, un Porsche Carrera.


Pasiunea pentru dans îl face pe Robert să se gândească la o carieră în acest domeniu. Copilul visează să aibă un club de dans şi de aceea vrea să obţină certificatul de antrenor.

_________________

profil
născut. 10 februarie 1998, Suceava.
studii. Este elev în clasa a VI-a la Şcoala Generală nr. 8 din Suceava.
familie. Are o soră mai mică, de 8 ani.

întrebări şi răspunsuri
Ce îţi doreşti pe viitor?

Să avansez cât mai mult în dans. Să devin un profesionist şi să-i învăţ şi pe alţii tainele acestui sport. Îmi văd viaţa în paşi de dans. 
Care sunt modelele tale în carieră?
Exemplele pe care vreau să le urmez sunt Sergiu Tihon, antrenorul meu de dans sportiv datorită căruia am ajuns deja campion naţional în numai trei ani şi diriginta mea Magdalena Rangu, o persoană extraordinară, care mă susţine şi mă îndrumă. Chiar şi când este vorba despre dans, ea are grijă să îmi dea sfaturi bune.

ce-i place
„Îmi place foarte mult să fac mişcare şi de aceea merg mereu cu prietenii în parc. Uneori mergem cu bicicletele, alteori cu rolele, dar mereu avem activităţi“, a spus Robert.

ce nu-i place
„Nu-mi place agresivitatea dintre colegi. În loc să-şi consume timpul într-un mod plăcut şi constructiv, ei mereu se ceartă sau au ceva de împărţit“, a afirmat suceveanul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite