Podul care va putea fi traversat doar în baza cărţii de identitate. Primar: „Pe mine mă doare de localnici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul provizoriu de la Milişăuţi. FOTO Dănuţ Zuzeac
Podul provizoriu de la Milişăuţi. FOTO Dănuţ Zuzeac

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii groaznice între Rădăuţi şi Suceava după ce podul care face legătura între cele două localităţi s-a fisurat, circulaţia vehiculelor fiind interzisă. Autorităţile au construit un pod provizoriu care după doar cinci zile a fost luat de ape. Primarul din oraşul Milişăuţi a anunţat că podul va fi refăcut şi pe el vor putea circula doar cei care domiciliază în localitate.

Traficul pe DN 2H, şoseaua ce leagă municipiile Suceava şi Rădăuţi, este blocat de mai bine de trei săptămâni, după ce, din cauza ploilor abundente, pe podul de peste râul Suceava, de pe raza oraşului Milişăuţi, au apărut mai multe fisuri şi există riscul ca acesta să se prăbuşească în cazul în care este tranzitat de foarte multe autovehicule.

Şoferii au fost nevoiţi să găsească rute alternative, astfel că au ajuns să ocolească 20 de kilometri pentru a putea ajunge de la Suceava la Rădăuţi şi invers, pe nişte drumuri ce arată ca după bombardament. Primăria oraşului Milişăuţi a investit 50.000 de lei într-un pod provizoriu amenajat peste râul Suceava, în apropiere de podul închis circulaţiei.

Podul provizoriu a fost inaugurat în cursul zilei de 19 iulie 2018, însă după mai puţin de cinci zile, acesta a fost închis circulaţiei rutiere, după ce s-a surpat. Podul a fost luat cu totul de ape şi în prezent nu mai există nicio şansă să se poată circula pe el.

Primarul oraşului Milişăuţi, Mircea Laurus, i-a găsit vinovaţi pe şoferii care au trecut într-un număr foarte mare peste podul provizoriu, acesta fiind motivul, în opinia lui, pentru care podul s-a surpat şi a fost luat de vale. El a anunţat că va construi un nou pod, care însă va putea fi folosit doar de către cetăţenii oraşului Milişăuţi. La cele două capete ale podului, vor fi postaţi doi paznici care le vor permite accesul doar şoferilor ce au buletin de Milişăuţi.

„Pe mine mă doare de localnici. Suntem alături de oameni, cât se poate”, a declarat Mircea Laurus, primarul oraşului Milişăuţi.

Autorităţile locale din Milişăuţi vor demara lucrările pentru noul pod provizoriu imediat după ce debitul râului Suceava va mai scădea pentru ca utilajele să-şi poată face simţită prezenţa în zonă.

Alte ştiri pe această temă:

FOTO Un pod s-a surpat la cinci zile de la inaugurare: „E record, a ţinut prea mult!”

Soluţia găsită de autorităţi pentru a debloca un drum naţional afectat de inundaţii: construirea unui pod provizoriu

Trafic oprit pe DN 2H după ce au apărut fisuri în podul de pe râul Suceava

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite