FOTO Un pod s-a surpat la cinci zile de la inaugurare: „E record, a ţinut prea mult!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podul surpat de la Milişăuţi. FOTO Faceboo/ Mihalciuc Ghita
Podul surpat de la Milişăuţi. FOTO Faceboo/ Mihalciuc Ghita

Podul provizoriu de la Milişăuţi ce face legătura între municipiile Rădăuţi şi Suceava s-a surpat la mai puţin de cinci zile de la inaugurare. Podul pe care se circula înainte este închis de mai bine de trei săptămâni de zile a fost închis după ce au apărut pe el mai multe fisuri, ca urmare a inundaţiilor din ultima perioadă.

Joi, 19 iulie 2018, autorităţile au reuşit să dea drumul spre a fi circulat un pod provizoriu la Milişăuţi, pentru ca oamenii ce doresc să ajungă de la Suceava până la Rădăuţi şi invers să nu mai ocolească zeci de kilometri. „Minunea” a ţinut doar cinci zile deoarece în această dimineaţă podul s-a surpat, iar circulaţia rutieră a fost blocată.

Reacţia oamenilor nu a întârziat să apară. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de faptul că podul provizoriu nu a rezistat decât câteva zile, iar ei sunt din nou nevoiţi să ocolească zeci de kilometri pe nişte drumuri ce arată ca după bombardament.

„Se poate spune că au făcut o treabă bună şi pentru mult timp”, a precizat Marius Cîrdei.

„S-au dus pe apa Sucevei 50.000 lei”, a arătat şi Romeo Negruţ.

„Unde sunt acei domni care strigau în gura mare că este o lucrare bine făcută?”, a menţionat şi Sorin Robu.

„E record, a ţinut prea mult”, a completat şi Ciprian Rs.

Podul provizoriu de la Milişăuţi a fost terminat joi, 19 iulie 2018. Autorităţile locale au realizat lucrarea în parteneriat cu operatorii privaţi, suma alocată fiind de circa 50 mii de lei. Pentru realizarea podului provizoriu au fost folosite peste 20 de tuburi de beton, unele puse peste altele în două şiruri şi peste care s-a aşternut un  strat de balast. Lucrarea este una „de avarie”, destinată cel mult maşinilor de maxim 3,5 tone.

În ceea ce priveşte podul vechi de pe drumul naţional DN 2H, refacerea acestuia încă este sub semnul întrebării, DRDP Iaşi nefinalizând documentaţia de atribuire, încă.

Alte ştiri pe această temă:

Imagini de coşmar pe străzile unui oraş din România după inundaţii. Asfaltul are cratere de doi metri adâncime şi arată ca după cutremur

VIDEO Sate izolate în judeţul Buzău, după ce viiturile au distrus punţi şi podeţe

Drum surpat, gospodării şi subsoluri inundate în judeţul Sibiu. Codul portocaliu de ploi a fost prelungit

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite