Plante de apartament care nu iubesc soarele, însă purifică spaţiul şi aduc bună dispoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violete de Parma. FOTO: equis.ro
Violete de Parma. FOTO: equis.ro

Florile transformă locuinţele, din banale apartamente sau case, în cămine primitoare. Oferă un plus de energie şi de optimism celor care le îngrijesc şi ajută la purificarea aerului. Numai că este important ca floarea potrivită să ajungă în locul potrivit. Plantele de exterior rareori se adaptează in interior, iar cele care iubesc soarele rezistă mai puţin în locuri cu umbră.

Dacă locuiţi într-un spaţiu cu umbră sau biroul de la serviciu nu are dispoziţie la soare ar fi bine să vă alegeţi plăntuţe care se dezvoltă departe de razele solare.

În pofida denumirii sale, Violeta Africană sau Violeta de Parma este potrivită pentru spaţiile umbrite. Planta face flori viu colorate în diferite nuanţe de roz şi mov. Are nevoie de lumină, însă expunerea directă la soare îi va arde florile şi frunzele. În general, are nevoie de o temperatură situată între 18 - 24 de grade. Planta se udă cu moderaţie, iar apa nu se toarnă direct pe frunze.

 O altă plantă care are nevoie de umbră este Planta Păianjen (Clorophytum comosum), care ajută la purificarea aerului.

flori de aparatment iubitoare de umbra

Feriga de apartament. FOTO: www.elvila.ro

Crinul păcii este o altă plantă care rezistă la întuneric, dar, fiind tropicală, iubeşte căldura, deci ar trebui poziţionată în încăperi în care temperatura ajunge la aproximativ 30 de grade C. Planta necesită un pământ bogat în humus, umezit în permanentă.

Feriga de apartament are nevoie de un loc umed şi umbros. Poate fi pusă în baie sau în bucătărie. Se dezvoltă armonios la temperaturi  între 18 şi 22 de grade şi trebuie udată constant.


 

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite