Peste două mii de momeli pentru vulpile din pădurile Sucevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campanie inedită de vaccinare antirabică a vulpilor din judeţul Suceava. Personalul specializat va împărţi peste 2.000 de momeli prin păduri, într-o campanie care va continua şi anul viitor.

O amplă campanie de vaccinare antirabică orală a vulpilor din pădurile Sucevei a fost demarată recent de conducerea Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Până la mijlocul acestei luni, specialiştii instituţiei vor avea misiunea să răspândească 2.084 de momeli pe 30 de fonduri de vânătoare. Momelile vor fi lăsate în zona vizuinilor de vulpe, pentru ca animalele să consume substanţa antirabică.

„Acest program este unul inovator, prin care se folosesc vaccinuri antirabice orale pentru combaterea rabiei la vulpi şi alte carnivore sălbatice. Populaţiile de vulpi reprezintă principalul rezervor de virus rabic, pe care îl pot transmite prin muşcătură omului, animalelor domestice sau celor de companie”, a declarat medicul Octavian Ilisoi, şeful DSVSA Suceava.


În acest moment, în judeţ se găsesc puţin peste 3.200 de vulpi, pe 71 de fonduri de vânătoare administrate de 18 asociaţii de vânătoare. Campania demarată zilele acestea va continua şi în 2013, cu două campanii de vaccinare, una pe cale aeriană şi una manuală. 


Planul de vaccinare antirabică a vulpilor se desfăşoară în conformitate cu Programul strategic al României de supraveghere, control şi eradicare a rabiei, aprobat de Comisia Europeană. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite