Percheziţii în opt judeţe într-un dosar vizând 36 de suspecţi care ar fi furat 500.000 de euro din conturile unor italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii suceveni efectuează percheziţii la 36 de persoane suspectate de fraude informatice
Procurorii suceveni efectuează percheziţii la 36 de persoane suspectate de fraude informatice

Poliţiştii şi procurorii suceveni efectuează 36 de percheziţii la locuinţe din judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Constanţa, Sibiu, Dâmboviţa, Galaţi şi Dolj. Percheziţiile vizează persoane suspecte că ar fi furat 500.000 de euro din conturile unor clienţi ai băncii Poste Italiene SPA.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descins, marţi dimineaţă, la locuinţele unor suspecţi de fraude informatice. Prejudiciul în acest dosar se ridică la 500.000 de euro.

Percheziţii au loc în judeţele Suceava, Botoşani, Bacău, Constanţa, Sibiu, Dâmboviţa, Galaţi şi Dolj. Sunt vizate 36 de persoane suspectate că ar fi făcut parte dintr-o grupare specializată în furtul datelor de acces la conturile unor clienţi ai băncii Poste Italiene SPA. Conturile erau apoi golite prin transferuri prin Western Union.

"Activitatea infractionala a grupului era structurata pe trei paliere infracţionale principale, respectiv: obtinerea datelor de acces la conturi bancare, efectuarea transferurilor frauduloase de fonduri de pe acestea si ridicarea sumelor de bani astfel transferate. O parte din membrii grupului actionau pe teritoriul Italiei pentru obtinerea datelor de acces la conturile bancare ale victimelor si realizarea transferurilor frauduloase catre alti membrii ai gruparii care, la randul lor, aveau sarcina sa ridice aceste sume de bani din diferite locatii ale agentiilor Western Union de pe teritoriul Romaniei. Prejudiciul estimat, doar pana in acest moment al cercetarilor, este de aproximativ 500.000 euro", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT Suceava.

Cercetările în dosar au fost făcute în colaborare cu SRI Suceava şi Serviciul Secret al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au ridicat probe de la domiciliile suspecţilor, iar membrii reţelei au fost ridicaţi şi duşi la audieri. Acţiunea este coordonată de procurorii DIICOT Suceava.

Ştire în curs de actualizare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite