Pedeapsa simbolică primită de şoferul care şi-a condus iubita la o moarte extrem de violentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: stirisuceava.net
FOTO: stirisuceava.net

Tudor Cîrje, tânărul din Cluj, care a provocat un teribil accident de circulaţie, în 2019, soldat cu moartea iubitei sale şi-a aflat pedepsa. Suceveanca Gabriela Rîpan era studentă şi avea doar 20 de ani când s-a stins din viaţă.

După doi ani de la cumplita tragedie, Tribunalul Cluj s-a pronunţat în cazul şoferului Tudor Cîrje care a provocat accidentul rutier, soldat cu decesul studentei Gabriela Rîpan. 

Conducătorul auto a fost condamnat la 2 ani şi şase luni de închisoare cu executare, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. 

Părinţii victimei vor primi despăgubiri în valoare de 150.000 de euro, iar fratele şi bunica acesteia câte 100.000 de euro.

Totodată, Cîrje nu mai are voie să conducă autoturisme timp de trei ani. Decizia nu este definitivă.

Tragedia s-a produs în 2019 pe drumul dintre Gilău şi Cluj Napoca.

„În jurul orei 3.00, un conducător auto în vârstă de 19 ani din Floreşti, care se deplasa dinspre Gilău spre Cluj Napoca, a efectuat o manevră de depăşire, a pierdut controlul autovehiculului, a derapat pe carosabilul acoperit cu mâzgă şi a ieşit în decor, lovind un stâlp metalic de informare de pe marginea Dn 1, la km 490+600m, pe sensul său de deplasare. Şoferul a fost rănit grav, pasageră, o tânară de 20 de ani, din Suceava, decedată. Şoferul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive”, a informat Inspectoratul de Poliţie judeţean Cluj, la vremea respectivă.

Ulterior s-a dovedit că şoferul nu era drogat. Tudor Cîrje este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă. Procurorii care au instrumentat cauza au descris în rechizitoriu cum s-a petrecut accidentul.

„La data de 21.01.2019, ora 2.59, inculpatul Cîrje Tudor Ştefan de 19 ani a condus autovehicului marca Mercedes Bezn CLS 500 4Matic cu nr… pe DN1/E60 la km 490+630 m, a efectuat maneva de depăşire neregulamentară a unui autoturism, încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile, a pierdut controlul asupra autovehiculului, a părăsit partea carosabilă în direcţia de deplasare şi a intrat în impact cu un stâlp metalic al unui panou de informare situat pe spaţiul verde, după care s-a oprit în şanţul de colectare a apelor pluviale aferent sensului de mers descendent, orientat cu faţa către mun Cluj-Napoca. În urma impactului, a rezultat decesul victimei Rîpan Gabriela, pasager pe locul din dreapta, iar inculpatul (conducătorul autor) a fost proiectat în afara autoturismului, rezultând rănirea gravă a sa”, se arată în rechizitoriu. 

Maşina implicată în accident era a familiei Rîpan. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Reacţia surprinzătoare a şoferilor în faţa unei femei căzute în mijlocul drumului. „În altă ţară nu vezi aşa ceva”

Casa care a aparţinut unui „duşman fioros al Unirii” va fi demolată. De ce a eşuat renovarea ei cu fonduri UE

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite