Omul de afaceri care a tipărit 3 milioane de afişe cu mesajul „România vrea autostrăzi“: „Vinovaţi pentru că eu risc să crăp pe drumuri în 2019 sunt 19 oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: www.stefanmandachi.ro
FOTO: www.stefanmandachi.ro

Ştefan Mandachi, proprietarul lanţului de fast-food-uri „Spartan”, a decis să se implice personal pentru a convinge autorităţile să ia de urgenţă măsuri în privinţa infrastructurii rutiere din România. Investitorul este revoltat că trăieşte în cea mai riscantă zonă din Uniunea Europeană din punct de vedere rutier.

Ştefan Mandachi a anunţat, într-o postare acidă publicată pe blogul personal, că a tipărit pe cheltuiala proprie 3 milioane de afişe inscripţionate cu mesajul "România vrea autostrăzi!". Afişele vor fi distribuite în toată ţara prin intermediul lanţului de fast-food-uri deţinut de investitorul sucevean.

Mandachi a argumentat pe larg, în articolul de pe blogul personal, de a hotărât să se implice în această problemă:

„Nu fac politică, nu sunt activist, nu fac parte din nicio organizaţie, mişcare sau asociaţie. Sunt Ştefan Mandachi. Nici cel mai frumos, nici cel mai corect, nici cel mai fericit om. Deţin o companie cu 450 de salariaţi pe care am construit-o de la ZERO”, aşa îşi începe deţinătorul francizei Spartan „pledoaria” pe tema necesităţii autostrăzilor în România.

Ştefan Mandachi a scris pe blogul său că într-un singur an, în România, mor 2000 de oameni în accidente de circulaţie.

„Conform statisticilor cei mai mulţi dintre ei mor în Suceava, judeţul în care locuiesc şi eu. Pe cale de consecinţă, eu trăiesc în cea mai riscantă zonă din Uniunea Europeană din punct de vedere rutier. Din două mii de oameni, măcar unul moare nevinovat pe drumuri! De ce să moară un om nevinovat din cauza drumurilor? Nu vreau să stau la doi metri sub pământ, aşa că mă întreb, în SRL-ul numit România, cine anume se face vinovat pentru că n-am un singur centimetru de autostradă în Moldova şi riscul de a deceda nevinovat în trafic este cel mai ridicat? Există vinovaţi cu nume şi prenume pentru toţi nervii pe care mi i-am făcut pe şosele de 15 ani de când am permis de conducere?”, se întreagă suceveanul.

Ştefan Mandachi spune că în firma lui el răspunde dacă electricianul nu îşi ia salariul la timp

”După acest raţionament, e la mintea cocoşului: vinovaţi pentru că eu risc să crăp pe drumuri în 2019 sunt 19 oameni: 4 preşedinţi şi 15 prim-miniştri. La fel de ticăloşi! Nu este nicio diferenţă între ei. 19, fără nicio excepţie, de la primul la ultimul”, a completat  patronul.

El a mai scris că de vorbe şi scuze este sătul şi din acest motiv a decis să facă ceva concret. A printat trei milioane de afişe şi alte câteva milioane de şerveţele cu mesajul „România vrea autostrăzi!”. Afişele sunt livrate clienţilor restaurantelor Spartan din toată ţara.

„Deocamdată nimeni nu m-a încurajat. Unii mi-au blocat afişele, dar nu mă opresc pentru nimic în lume!”, a conchis Ştefan Mandachi.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite