Ninge puternic în Suceava. Mai multe mașini, blocate pe DN 17, în localitatea Păltinoasa VIDEO

0
Publicat:

Mai multe vehicule au rămas blocate pe DN 17, în localitatea Păltinoasa, din cauza zăpezii. Centrul Infotrafic transmite, sâmbătă, 18 noiembrie, că s-a depus zăpadă pe carosabil şi ninge în continuare.

Mai multe mașini au fost blocate în zăpadă în Suceava FOTO arhivă Adevărul
Mai multe mașini au fost blocate în zăpadă în Suceava FOTO arhivă Adevărul

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 17, între kilometrii 224 şi 230, localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava, este zăpadă depusă pe carosabil, în zonă ninge şi mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest tronson de drum”, au precizat reprezentanții Poliției Române.

Au fost solicitate utilaje pentru deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant. Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, existând rută ocolitoare pe DN 2E.

DRDP Iaşi a transmis că ninge în zona de munte a judeţului Suceava, la Rădăuţi şi în zona Ghimeş (Bacău), iar carosabilul se prezintă majoritar umed, cu porţiuni de zăpadă în strat de sub un centimetru.

„În restul judeţelor din regiunea de nord-est plouă slab, cu lapoviţă în Fălticeni şi Suceava, dar şi în zonele Potoci şi Piatra Neamţ (NT), la o temperatură a aerului în regiune cuprinsă între -2 şi +6°C . Pentru asigurarea circulaţiei pe drumurile naţionale, în acest moment se acţionează cu un efectiv de 54 de autoutilaje de dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant”, au mai transmis reprezentanții DRDP Iaşi.

Începând de sâmbătă dimineaţă, zona Moldovei se află sub incidenţa unei avertizări Cod galben de cantităţi însemnate de precipitaţii, ninsori şi intensificări ale vântului.

Prima zăpadă din această toamnă pe Transfăgărăşan

Pe 16.10.2023, drumarii au ieșit pe cea mai spectaculoasă șosea a țării și au efectuat prima deszăpezire.

„Utilajele de deszăpezire de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineață pentru curățarea carosabilului. Stratul de zăpadă are în jur de 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, dar deocamdată nu sunt probleme de circulație. Îi rugăm pe cei care vor să circule în zonă să fie pregătiți să conducă în condiții de iarnă pentru că vremea va rămâne deosebit de rece și în următoarele zile!”, precizau reprezentanții DRDP Braşov.

Meteorologii sibieni anunțau atunci că în munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsura 15 centimetri.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite