Neamul preoţilor urmăriţi de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi preoţi, tată şi fiu, au sfârşit într-un accident produs de un vitezoman în vârstă de 20 de ani
Doi preoţi, tată şi fiu, au sfârşit într-un accident produs de un vitezoman în vârstă de 20 de ani

Familia Mihoc din Suceava, care numără peste 170 de membri, majoritatea slujitori ai Bisericii, este în doliu pentru a treia oară în ultimii doi ani. Doi preoţi, tată şi fiu, au sfârşit într-un accident produs de un vitezoman în vârstă de 20 de ani. Tragedia a avut loc în prima zi de Crăciun. 

Familia Mihoc, cunoscută în zona Bucovinei pentru faptul că toţi cei şase băieţi, dar şi mulţi dintre copiii şi nepoţii lor au ales calea preoţiei, trăieşte clipe dramatice. George Mihoc (69 de ani), cel mai mare dintre fraţi, soţia lui Elena şi fiul Vasile (27 de ani), tot preot, şi dascălul de la biserica din comuna Plopeni, de 17 ani, şi-au găsit sfârşitul pe 25 decembrie, când mergeau cu maşina spre biserică pentru a oficia Sfânta Liturghie. Tragedia vine la mai puţin de un an după ce doi dintre fraţii săi, preoţi şi ei, au plecat dintre cei vii.

Fiatul condus de părintele George Mihoc a fost izbit în plin de un Saab condus de Constantin Grădinaru (20 de ani), care circula cu viteză. În urma impactului, fiul şi soţia preotului şi-au pierdut viaţa pe loc, în timp ce George Mihoc şi dascălul de la biserica unde era paroh Vasile au decedat câteva ore mai târziu la Spitalul Judeţean din Suceava. „Au pornit spre Liturghie şi au ajuns la Liturghie în Ceruri", ne-a spus Dimitrie Mihoc (48 de ani), fratele cel mic al părintelui George, şi el preot în Suceava.

„Nu vreau să mai îngrop niciun fiu!"

Drama familiei Mihoc a început în august anul trecut, când Constantin (49 de ani), care slujea de mai mulţi ani la Parohia Ortodoxă Română din Berlin, a fost strivit de unul dintre pereţii unei clădiri dărâmate ca să facă loc unei biserici. În mai 2010, embolia pulmonară l-a ucis pe fratele lui, Viorel (59 de ani), preot în Suceava. Mama slujitorilor Bisericii, Aglaia (90 de ani), care şi-a îngropat soţul în urmă cu 14 ani, este răvăşită de durere. „E foarte greu să pierd trei băieţi şi eu să trăiesc. Nu vreau să mai îngrop niciun fiu!", a spus bătrâna printre lacrimi, care mai are patru fete.

Şi-a presimţit sfârşitul

Membrii familiei povestesc că părintele George era pregătit pentru această tragedie, pentru că tot anul a spus că va muri. Mai mult, cel mai mare dintre fraţii Mihoc le-a dat indicaţii despre modul în care vrea să-i fie pregătită înmormântarea. „Ne-a spus că vrea să fie înmormântat în a treia zi şi nu într-a patra. A pus pe un nepot de-al nostru să promită că-i va săpa groapa", a povestit Ioan Mihoc (57 de ani), alt frate de-al părintelui George, care este director la Seminarul Teologic din Piatra Neamţ. Fraţii Mihoc se pregătesc acum să-şi conducă fratele, nepotul şi cumnata pe ultimul drum şi par resemnaţi cu tragedia care s-a abătut asupra familiei. „Noi am avut ani de zile zeci de bucurii. Vine şi o perioadă mai tristă. Cum am primit cele bune, trebuie să le primim şi pe cele mai puţin bune", a declarat Ioan Mihoc. El şi Ioan  mai au un frate în vârstă de 63 de ani, Vasile, care este preot şi profesor universitar în Sibiu. Fraţii Mihoc, mama lor, copiii şi nepoţii au fost toţi pentru ultima dată împreună în urmă cu doi ani, când au organizat o reuniune de familie la Seminarul Teologic din Piatra Neamţ.

Şoferul-ucigaş are amnezie

Constantin Grădinaru este acum la spital cu ruptură de femur şi fractură la încheietură. „Nu ştiu ce s-a întâmplat. Cred că aveam până într-o sută de kilometri la oră. Nu-mi aduc aminte nimic, poate au intrat ei în noi", ne-a spus Constantin. Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă.

"E foarte greu să pierd trei băieţi şi eu să trăiesc. Nu vreau să mai îngrop niciun fiu!"
Aglaia Mihoc mamă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite