Muncipiul Suceava mai are un pas până ajunge în scenariul roşu al pandemiei de COVID-19. Ce măsuri au luat autorităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO:svnews.ro
FOTO:svnews.ro

Doar câteva cazuri de COVID-19 mai despart municipiul Suceava de scenariul roşu al pandemiei de COVID-19. Rata de infectare în oraş a ajuns la 2,7 la mia de locuitori, iar primarul Ion Lungu le-a făcut noi recomandări sucevenilor.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un apel către suceveni rugându-i să respecte măsurile de protecţie sanitară în toate situaţiile pentru că există riscul ca municipiul Suceava să depăşească pragul de 3 de îmbolnăviri la mia de locuitori şi va intra în scenariul roşu.

„Dragi suceveni, suntem la un pas de a ajunge numărul 3 la mia de locuitori infectaţi, având astăzi (n.r. joi) o incidenţă de 2,56 la mia de locuitori, cu 320 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile – suntem la o distanţă de 55 de persoane active pentru a intra în SCENARIUL ROŞU.

 Având în vedere faptul că suntem într-o creştere alarmantă a cazurilor de infectări în oraşul nostru, am solicitat Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să aprobe purtatea măştii obligatoriu, atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise. 

Am pătimit destul în primăvară când am intrat în carantină şi trebuie să facem tot ce este necesar pentru a nu ajunge în aceeaşi situaţie. Fac un apel din suflet la suceveni să respecte aceste reguli”, a scris într-o postare pe Facebook, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, joi, 15 octombrie.

24 de ore mai târziu, rata de infectare a ajuns la 2,7 în oraş, iar salvatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au transmis un mesaj pe sistemul ROALERT pentru a avertiza populaţia cu privire la pericolul numit SARS-COV-2.  

Şi angajaţii ISU le-au recomendat sucevenilor să respecte regulile de prevenire a COVID-ului: igienizarea repetată a mâinilor, purtarea măştii în spaţiile închise şi deschise şi păstrarea distanţei fizice.

Nici la nivel de judeţ situaţia nu este îmbucurătoare. Rata de infectare este 1,36 la mia de locuitori.

Un nou focar a apărut la Câmpulung Moldovenesc, unde 23 de elevi şi două cadre didactice de la Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” s-au infectat cu noul coronavirus. La fel şi cinci agajaţi ai primăriei.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Sancţiune record pentru un tânăr de 20 de ani, care a comis 16 abateri într-o singură noapte

Cadoul unui Ţar pentru un Sultan. Neaşteptat. Şocant. Real Politik

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite