Motivul pentru care noul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Alexandru Duţuc a demisionat din funcţia de şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava. Subcomisarul şi-a înregistrat demisia miercuri, 17 martie.

Subcomisarul Alexandru Duţuc a demisionat din funcţia de şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava pentru că nu a reuşit să rezolve problema lipsei de personal cu care se confruntă instituţia.

Examenele pentru categoriile C, D şi E au fost suspendate, miercuri, 17 martie, din lipsă de examinatori.

Serviciul se confruntă cu o uriaşă lipsă de personal. Şapte angajaţi ai instituţiei au fost arestaţi preventiv în dosarul fabricii de permise de la Suceava, în luna noiembrie a anului trecut. 

Majoritatea au fost eliberaţi în perioada ianuarie-februarie 2021 şi sunt cercetaţi sub control judiciar. Patru dintre ei sunt examinatori auto, cărora procurorii DNA le-au interzis să îşi exercite profesia.

Problema este că posturile celor cercetaţi nu sunt vacante, nu pot fi scoase la concurs. 

Alexandru Duţuc susţine că soluţia transferurilor nu este viabilă pentru că angajaţii din celelalte structuri ale MAI nu vor să muncească la Serviciul de Permise Auto Suceava din cauza salariilor mai mici şi a reputaţiei pe care o are instituţia.

În consecinţă, candidaţii înscrişi la proba practică a examenelor de permis la categoriile C, D şi E aşteaptă şi câte 6 luni ca ca să le vină rândul la testare.

Examenele nu se pot susţine în alte judeţe pentru că legea spune că se dau în judeţul de domiciliu. 

În luna noiembrie a anului trecut, procurorii DNA au făcut percheziţii la sediul Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava şi la domiciliile unor angajaţi ai instituţiei. Anchetatorii au destructurat atunci o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru permisul de şofer, contra unor sume cuprinse între 200 şi 6.000 de euro. 

Din reţea făceau parte, susţin procurorii, cel puţin 15 persoane, între care şi administratori ai şcolilor de şoferi respectiv instructori auto. Reţeaua ar fi beneficiat de protecţie juridică din parte şefului SIPI şi a unui ofiţer DGA. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

INTERVIU Pictorul Gabriel Gheorghiu: „Iubesc pictura şi fac copii cu ea” FOTO

Geniul imposibilului. Artistul care a creat cu dinţii şi pictorul care a făcut „Capela Sixtină” de la ţară

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite