Mesajul disperat al unei arhitecte intrate în contact cu un pacient aflat în stare critică din cauza COVID-19: „Nu sunt teste, nu sunt echipamente“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Hison. FOTO: Facebook/Elena Hison
Elena Hison. FOTO: Facebook/Elena Hison

Arhitecta Elena Hison a scris un mesaj pe contul personal de Facebook, după ce un coleg de-al său, în vârstă de 37 de ani, a fost diagnosticat cu COVID -19 şi se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Tânărul nu a călătorit în străinătate şi nu ştie să fi intrat în contact cu vreun bolnav. Colegii pacientului sunt în izolare de 9 zile şi n-au fost încă testaţi.

Arhitecta Elena Hison s-a autoizolat după ce a intrat în contact cu un coleg de-al său care a fost diagnosticat cu COVID-19. Pacientul a fost internat la Spitalul Judeţean Suceava cu pneumonie, înainte ca medicii să depisteze că a fost infectat cu noul coronavirus. 

Bărbatul se află în stare gravă în Spitalul de Boli Infecţioase de la Iaşi. Pacientul are 37 de ani, nu avea istoric de călătorie în străinătate, şi nici probleme de sănătate.

“A 5-a persoană (eu aş înmulţi cu 1000) diagnosticată cu COVID-19, în Suceava, este colegul meu de serviciu. El este într-o stare destul de critică încă. Şi acum vreau să fiţi atenţi: are doar 37 de ani, fără probleme de sănătate, şi NU a avut contacţi pozitivi şi istoric de călătorie în străinătate, traseul lui zilnic: birou-casă şi eventual câteva cumpărături (strict necesare). Rutina lui şi a noastră zilnică din ultima perioadă de timp? Spălat mâinile de zeci de ori, dezinfectat uşi, mânere etc, evitat aglomeraţiile. Vă recunoaşteţi şi pe multi dintre voi, nu-i aşa? Acum mai considerati că vouă nu vi se poate întampla?”, a întrebat arhitecta.

Ea îi îndeamnă pe români să stea acasă. „Nu vă mai consideraţi intangibili. Sistemul nostru medical nu poate face faţă nici măcar acum. Doctorii sunt puţini şi fac deja eforturi supraomeneşti. Nu sunt teste, nu sunt echipamente de protectie. Dacă ITALIA este depăşită, vă imaginaţi ce va fi la noi? Voi cei care ştiţi că aţi venit din zone de risc STAŢI ACASĂ, izolaţi de restul familiei sau izolaţi împreună cu ei (dacă doriţi să îi expuneţi). Puteţi fi asimptomatici, dar să îi infectaţi pe cei din jurul vostru. 14 zile în casă pot face diferenţa”, a arătat suceveanca.

,

Elena Hison a mai spus că ea şi colegii ei sunt asimptomatici şi autoizolaţi de 9 zile. “Nu am fost testaţi pentru că…NU SUNT TESTE”, a mai spus tânăra. 

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, a spus că la Suceava sunt 1.000 de teste disponibile, dar sunt testaţi, potrivit metodologiei, contacţii direcţi. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite