Medicul din Rădăuţi care a declanşat falsa alertă de variolă a maimuţei, internat la Psihiatrie

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Medicul din Rădăuţi ar fi făcut scandal, a bruscat o pacientă şi câteva asistente, după care s-a urcat în cabina unei maşini de la salubritate şi nu mai voia să coboare.

Totul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de luni, 23 mai, când medicul infecţionist Andi Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuţi, care în weekend a declanşat falsa alertă de variolă a maimuţei, a agresat, o pacientă şi colegi din spital şi a fost nevoie să fie internat la Psihiatrie.

„Am chemat poliţia şi paza şi l-am izolat la Psihiatrie, la noi în spital. Urmează să fie transferat cu pază la Spitalul Universitar de Psihiatrie Socola din Iaşi”, a precizat managerul Spitalului Municipial Rădăuţi, Dan Vatră.

Criza medicului infecţionist a avut loc în contextul în care tot luni dimineaţă, 23 mai, ar fi trebuit să se desfăşoare o anchetă internă la unitatea medicală din Rădăuţi - după ce medicul Radu Agrosoaie a alarmat întreaga ţară postând pe pagina sa de Facebook fotografia unei paciente care avea o erupţie pe faţă, cu textul: „Suspiciune de Variolă. Spitalul Rădăuţi secţia boli infecţioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunţat Ministrul Sănătăţii”.

Situaţia a fost clarificată de Ministerul Sănătăţii, prin intermediul unui comunicat de presă. 

„Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală”, se arată într-un comunicat oficial. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ministerul Sănătăţii: Niciun caz de variola maimuţei nu a fost înregistrat în România

Geopolitica Turciei - aşa cum se vede din exterior şi din interior

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite