Medicul de la Rădăuţi internat la Psihiatrie a depus plângere la Parchet, DNA şi DIICOT: „Am fost sechestrat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Municipal Rădăuţi  FOTO Arhiva unităţii medicale
Spitalul Municipal Rădăuţi  FOTO Arhiva unităţii medicale

Este vorba despre dr. Andi Radu Agrosoaie, medicul infecţionist care a declanşat falsa alertă de variolă a maimuţei şi a fost acuzat că a agresat o pacientă şi colegi din unitatea medicală din Rădăuţi.

Medicul infecţionist Andi Radu Agrosoaie, de la Spitalul Municipal Rădăuţi, care a fost dus luni, 23 mai, cu ambulanţa la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi, susţine că a fost sechestrat şi că a depus plângere la Parchet, DNA şi DIICOT. 

Medicul spune că a fost sechestrat în urmă cu două zile, luni, 23 mai, când conducerea Spitalului Rădăuţi a chemat Poliţia. 

„Să sechestreze un medic aducând două maşini de poliţie, una cu geamuri fumurii se deplasa în spatele tău cu trei poliţişti şi să încătuşeze un medic sau să încerce să îi rupă coloana sau un organ vital prin presiune crescută intraabdominală, apoi să îl duci într-o cameră de forţă să îi iei telefonul mobil, fără apă, fără mâncare, noroc că am apucat să urc în Maşina Servicii Comunale Rădăuţi SA, cărora le mulţumesc pentru răbdare. Astăzi (miercuri, 25 mai n.r.) dacă nu era maşina de gunoi nu cred că mai scriam ceva", a afirmat medicul din Rădăuţi Radu Agrosoaiei.

Referitor la acuzaţiile care i-au fost aduse luni, 23 mai, medicul infecţionist se apără spunând că nu a agresat pe nimeni. Totodată, subliniază pe reţelele de socializare că a depus plângere penală la Parchet, DNA şi DIICOT.

„Am realizat plângere penală la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Rădăuţi, DNA, DIICOT", a mai scris medicul Radu Agrosoaiei.

Ce spune conducerea spitalului

Potrivit conducerii unităţii medicale din Rădăuţi, medicul infecţionist se află acum în concediu de odihnă. „În această perioadă cât este în concediu are interdicţie să mai intre în spital. Am vorbit şi cu ministrul Sănătăţii despre acest caz. Am fost şi la Poliţie pentru a depune plângere împotriva lui. Sunt mai multe lucruri adunate, am dat o declaraţie în faţa poliţiştilor, a trebuit să iau atitudine", a declarat pentru News.ro, Dan Vatră, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi.

Managerul subliniază că în trecut a atras atenţia în Consiliul de Administraţie privind comportamentul acestui medic.

Totul  a avut loc în contextul în care tot luni dimineaţă, 23 mai, ar fi trebuit să se desfăşoare o anchetă internă la unitatea medicală din Rădăuţi - după ce medicul Radu Agrosoaie a alarmat întreaga ţară postând pe pagina sa de Facebook fotografia unei paciente care avea o erupţie pe faţă, cu textul: „Suspiciune de Variolă. Spitalul Rădăuţi secţia boli infecţioase. Primul caz în România. Izolăm, tratăm. Am anunţat Ministrul Sănătăţii”.

Situaţia a fost clarificată de Ministerul Sănătăţii, prin intermediul unui comunicat de presă. 

„Cazul de la Rădăuţi este din punct de vedere clinic şi epidemiologic al unei paciente de 43 de ani cu varicelă, infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală”, se arată într-un comunicat oficial. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Medicul din Rădăuţi care a declanşat falsa alertă de variolă a maimuţei, internat la Psihiatrie

Cine este atacatorul de la şcoala elementară din Texas. Tragedia, anunţată pe reţele sociale

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite