Maşinile de lux sechestrate de la poliţiştii din „Fabrica de permise“ de la Suceava, scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre cei anchetaţi în dosarul „fabricii de permise” FOTO: Oana Şlemco
O parte dintre cei anchetaţi în dosarul „fabricii de permise” FOTO: Oana Şlemco

Statul scoate la vânzare maşinile sechestrate cu toate că instanţa de judecată nu s-a pronunţat definitiv în cazul proprietarilor anchetaţi în dosarul „fabricii de permise” de la Suceava. Valoarea autoturismelor este de peste 250.000 de euro.

Potrivit Digi24, şase maşini confiscate de la persoanele anchetate în dosarul „fabricii de permise” de la Suceava vor fi scoase la licitaţie. 

Este vorba despre şase autoturisme despre care anchetatorii cred că au fost cumpărate de proprietari din banii obţinuţi ilegal, prin fraudarea contra cost a examenelor pentru obţinerea permisului de conducere.

Cea mai ieftină maşină valorează 12.000 de euro, iar cea mai costisitoare – 67.000 de euro. Valoarea totală a autoturismelor este de 260.000 de euro. 

Instanţa de judecată a autorizat scoarea la licitaţie a bunurilor, cu toate că proprietarii acestora nu au condamnări.

Măsura ar fi fost adoptată pentru ca maşinile confiscate să nu se devalorizeze până la pronunţarea definitivă a instanţei de judecată în cazul celor anchetaţi.

La sfârşitul anului trecut, procurorii DNA Suceava au destructurat o grupare specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere, contra unor sume cuprinse între 200 şi 6.000 de euro. 

Din grupare ar fi făcut parte 7 examinatori auto de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Suceava, între care fostul şef al instituţiei Radu Obreja, despre care anchetatorii spun că ar fi fost capul reţelei. Din „fabrică” mai făceau parte proprietari ai şcolilor de şoferi şi instructori auto.

Cele 14 persoane au fost arestate preventiv, în primele luni ale anchetei, ulterior fiind eliberate, iar acum sunt cercetate sub control judiciar.

În unele dintre locuinţele celor anchetaţi, procurorii care au făcut percheziţii au găsit sume uriaşe de bani şi maşini de lux. Au confiscat şi buncurile şi banii. 

Cel mai bogat pare să fie Radu Obreja care ar avea o avere de aproximativ două milioane de euro, ascunsă pe numele unor persoane de încredere. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

420 de ani de la moartea voievodului Mihai Viteazul. Slujbă de pomenire la Mănăstirea Dealu

Descoperire de pe vremea lui Mihai Viteazul. La ce era folosit cazanul din bronz găsit alături de alte obiecte


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite