Comisarul-şef de Poliţie care conducea o reţea de fraudare a examenelor pentru permisul auto rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: monitorulsv.ro
FOTO: monitorulsv.ro

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au decis ca trei dintre inculpaţii din dosarul şpăgilor de la Permise să rămână după gratii. Între cei trei se află şi comisarul-şef Radu Obreja, cel care ar fi condus reţeaua specializată în vânzarea de permise de conducere.

Trei dintre inculpaţii din dosarul şpăgilor de la Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile. 

Este vorba despre comisarul-şef Radu-Ionuţ Obreja, Gheorghe-Ionel Perijoc şi Florin Bolohan. Decizia aparţine magistraţilor Curţii de Apel Suceava care au admis în parte contestaţia depus de procurorii DNA.

Alţi trei inculpaţi din dosar au fost eliberaţi şi vor fi cercetaţi sub control judiciar.

Mai exact, Cristian Blîndu, Nicolae-Cezar Macoviciuc şi Leon-Ionuţ Mihăiescu.

Radu Popovici, cel care administra averea ascunsă a lui Radu Obreja, a fost plasat în arest la domiciliu.

În luna ianuarie au fost eliberate şi alte persoane cercetate în dosar, respectiv Iulian-Florin Mihăiescu, Costică Boicu, Ionică Mirăuţă, Anamaria Pascal, Paul Alexandru Butnariu şi Silviu Lucian Pandelea.

Procurorii DNA susţin că inculpaţii suceveni ar fi creat o reţea prin care facilitau fraudarea examenelor pentru obţinerea permiselor de conducere contra unor sume cuprinse între 200 şi 6.000 de euro. 

Capul reţelei ar fi fost Radu Obreja, fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava.

Anchetatorii susţin că proba teoretică a examenului era fraudată cu ajutorul unor echipamente de spionaj. „Clientul” primea o vestă  echipată cu cameră video şi în ureche i se punea o cască minusculă. Cei care suflau răspunsurile puteau să vadă întrebările cu ajutorul camerei de filmat. 

Procurorii susţin că cei implicaţi s-au îmbogăţit din activitatea ilegală. Ca să nu fie prinşi, unii dintre ei şi-au trecut averile pe numele prietenilor. Este cazul lui Radu Obreja, care îşi ţinea o parte din avere într-o valiză acasă la amicul său, Rudu Popovici. Alte bunuri, apartamente, case, spaţii comerciale, erau trecute pe alte nume.

Anchetatorii spun că reţeaua a fost protejată de ofiţerul DGA Suceava, Mihai Martin, care îl informa pe Radu Obreja atunci când era ţinta unor anchete. 

Vă mai recomandăm 

Românul decorat de preşedintele Franţei pentru lupta anti-COVID: „Fără noi ar fi fost dramatic”

Medic într-un spital COVID-19: „Am avut pacienţi de 30 de ani în stare critică, deşi făceau sport, mâncau sănătos” 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite