Locuitorii unei comune din Suceava ştiu deja cum îl cheamă pe viitorul primar: trei dintre candidaţi au acelaşi nume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cepoi de la PSD, PMP şi PNL. FOTO Dănuţ Zuzeac
Vasile Cepoi de la PSD, PMP şi PNL. FOTO Dănuţ Zuzeac

La alegerile locale de pe 5 iunie, comuna Drăguşeni, din judeţul Suceava, va avea candidaţi la fotoliul de primar trei localnici ce au acelaşi nume şi prenume, însă nu sunt rude între ei. Actualul primar Vasile Cepoi va candida din partea PSD, Vasile Cepoi de la PNL, iar din partea PMP, culmea, tot Vasile Cepoi.

În comuna suceveană Drăguşeni, de la graniţa cu judeţul Iaşi, trei candidaţi cu acelaşi nume îşi dispută funcţia de primar, respectiv Vasile Cepoi, din partea PSD, Vasile Cepoi de la PNL şi, nu în ultimul rând, din partea PMP, evident – Vasile Cepoi. Interesant este faptul că între cei trei nu există nici o relaţie de rudenie.

Primarul în funcţie, Vasile Cepoi, candidatul PSD pentru Primăria Drăguşeni, se află la cel de-al treilea mandat, iar la fiecare dintre alegeri el l-a avut ca şi contracandidat pe Vasile Cepoi, competitorul din acest an din partea PMP, ieşind de fiecare dată învingător. Actualul primar a fost prevăzător şi ştiind că opoziţia poartă acelaşi nume şi-a mai trecut un prenume în buletin. Acum, el se numeşte şi în buletinul de identitate şi va fi trecut şi pe buletinul de vot drept Vasile Lică Cepoi, aşa cum îl ştie tot satul.

„Eu sunt Cepoi Vasile Lică, pe buletin, în timp ce ceilalţi sunt Cepoi Vasile şi Cepoi Vasile. Pe buletinul de vot voi fi Cepoi Vasile Lică, iar ceilalţi doi vor fi Cepoi Vasile. Lumea cunoaşte, nu este nicio problemă, sunt iniţialele partidului, îşi ştiu opţiunile. Cel de la partidul lui Băsescu (n.r. – PMP) candidează a treia oară cu mine. Eu mi-am schimbat buletinul anul acesta pentru că am ştiut că ei doi vor candida şi de asta şi mi-am pus Lică pe buletin”, a declarat primarul comunei Drăguşeni, Vasile Lică Cepoi.

Vasile Cepoi

         Primarul Vasile Cepoi, candidatul PSD pentru Primăria Drăguşeni. FOTO Dănuţ Zuzeac

Nici la aceste alegeri, actualul edil al Drăguşeniului nu va scăpa de eternul său rival, Vasile Cepoi, candidat acum al PMP. Între cei doi au existat de-a lungul timpului tot felul de neînţelegeri, iar la un moment dat ce-al doilea l-a acuzat pe primar că i-ar fi furat codul numeric personal pentru a scăpa de nişte amenzi.

La sfârşitul anului 2014, Vasile Cepoi (PMP) a primit o somaţie de plată şi risca să fie executat silit pentru că nu a achitat două amenzi pe care le-ar fi primit în anul 2009. Acesta s-a dus la Serviciul Fiscal al municipiului Fălticeni, unde a descoperit că amenzile nu erau defapt ale sale, ci ale primarului din Drăguşeni, Vasile Cepoi.

Concret, primarul Vasile Cepoi avea de plătit amenzi în valoare de 200 de lei pentru că nu a pus la dispoziţie o serie de documente ce i-au fost cerute în cadrul unui proces aflat pe rolul Judecătoriei Fălticeni, însă somaţiile de plată i-au fost trimise rivalului său Vasile Cepoi, care a considerat că edilul Drăguşeniului s-ar fi folosit de CNP-ul său.

„Bineînţeles că se vor mai face confuzii, suntem trei cu acelaşi nume. Actualul primar chiar s-a folosit de codul meu numeric personal pentru ca amenzile lui să-mi vină mie”, a arătat juristul Vasile Cepoi, candidatul PMP la Primăria Drăguşeni.

Vasile Cepoi

          Vasile Cepoi, candidatul PMP pentru Primăria comunei Drăguşeni. FOTO Dănuţ Zuzeac

Cel de-al treilea Vasile Cepoi ce va apărea pe buletinele de vot în comuna Drăguşeni este un tânăr din localitate, ce a intrat în politică de mai puţin de o lună de zile. Acesta susţine că oamenii din comună îl cunosc şi nu crede că vor apărea probleme de confuzie în ceea ce îl priveşte.

„Majoritatea localnicilor mă cunosc, ştiu cine sunt, un băiat tânăr şi muncitor. Eu sper doar ca cetăţenii să nu aibă probleme cu privire la persoana pe care o aleg, adică să ştie cu cine votează şi să pună ştampila pe cine trebuie”, a declarat inginerul agronom Vasile Cepoi, candidatul PNL pentru fotoliul de edil şef al comunei Drăguşeni.

Vasile Cepoi

           Vasile Cepoi, candidatul PNL pentru Primăria comunei Drăguşeni. FOTO Dănuţ Zuzeac

Oamenii din localitate susţin că nu vor avea probleme la vot, deoarece îi cunosc pe cei trei candidaţi după iniţiala tatălui. Totuşi, cei mai tineri consideră că bătrânii ar putea fi induşi în eroare de apariţia pe buletinul de vot a trei candidaţi cu acelaşi nume.

În afară de cei trei Vasile Cepoi, localnicii din Drăguşeni vor mai avea o a patra opţiune de vot, în persoana lui Romică Ghiţu, candidat independent. Acesta a fost în trecut secretar al Primăriei din Drăguşeni.

O situaţie asemănătoare cu cea de la Drăguşeni există şi într-o altă comună din judeţul Suceava. În Zamostea, actualul primar PSD-istul Vasile Haliuc îl va avea ca şi contracandidat pe Vasile Haliuc, membru PNL. Spre deosebire de Drăguşeni, cei doi Vasile Haliuc de la Zamostea sunt rude între ei, fiind veri prin alianţă.

Judeţul Suceava a mai întâlnit o situaţie de acest gen şi la alegerile din 2008, însă ţinta nu era o primărie de prin vreo comună ci tocmai preşedenţia Consiliului Judeţean Suceava. Atunci, senatorul Gheorghe Flutur, candida din partea fostului PDL, în timp ce PNDC a pregătit un candidat cu acelaşi nume pentru a-i induce în eroare pe alegători.

Alte ştiri pe această temă:

Persoanele cu dizabilităţi ar putea avea propriul ales în Consiliul Local Bacău. Vicepreşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor candidează independent

Povestea celebrului matematician din spatele franţuzoaicei Clotilde Armand, candidatul girat de Nicuşor Dan la Primăria Sectorului 1

Principiile mele în această campanie electorală pentru Primăria şi Consiliul Local Bacău

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri