La Vatra Dornei se schiază pe o singură pârtie, la Gura Humorului şi Mălini pârtiile sunt deschise doar pentru sănii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii sporturilor de iarnă care au ales judeţul Suceava pentru vacanţa de sărbători au la dispoziţie doar pârtia Parc din Vatra Dornei. Sâmbătă, pârtiile din Gura Humorului şi Mălini erau practicabile doar pentru sănii.

Ninsoarea de sâmbătă dimineaţă nu a fost suficientă pentru ca pârtiile din judeţul Suceava să devină practicabile pentru schi.

Amatorii sporturilor de iarnă pot schia pe o singură pârtie din judeţ. Este vorba de pârtia Parc din staţiunea Vatra Dornei, acolo unde tunurile de zăpadă au fost puse în funcţiune.

Pârtia de schi Parc este situată în centrul staţiunii Vatra Dornei şi este una din cele mai vizitate pârtii de schi din nordul ţării. La baza pârtiei se află o pistă de snowtubing şi şcoala de schi Euroski.

Pârtia beneficiază de nocturnă, tunuri de zăpadă, iar accesul la instalaţiile de transport se face pe bază de skipass. Partia are un grad de dificultate mediu si lungimea minimă de 900 m. Altitudinea la plecare este de 965 m si la sosire de 805 m, diferenta de nivel fiind de 160 m.

Tarife accesibile pe pârtia Parc din Vatra Dornei

Accesul pe pârtia Parc din Vatra Dornei se face pe bază de cartele reîncărcabile. Adulţii plătesc între zece lei pentru patru puncte şi o sută de lei pentru 50 de puncte, iar copii de până la 12 ani trebuie să achite între opt lei pentru patru punte şi 80 de lei pentru 50 de puncte.

O urcare pe miniteleschi anuleaza un punct, iar o urcare pe teleschi anuleaza două puncte. La achiziţionarea cardului se reţine o garanţie de 15 lei. Garanţia este restituită la predarea cardului.

Pârtia Parc din Vatra Dornei. FOTO: webcam / inbucovina.ro

image

Doar sănii pe pârtia Şoimul din Gura Humorului

Sâmbătă la amiază, pe pârtia Şoimul din staţiunea Gura Humorului era permis accesul doar în zona amenajată pentru sănii. În funcţie de precipitaţiile şi temperatorile din perioada următoare, pârtia ar putea fi deschisă şi pentru schiori.

Pârtia Şoimul din Gura Humorului are un grad de dificultate mediu-dificil, o maşină de bătut zăpada şi telescaun pe o lungime de 1.330 metri. La baza pârtiei se află o parcare cu 360 de locuri pentru autoturisme şi zece locuri pentru autocare.

Alte ştiri din Suceava:

VIDEO ÎPS Pimen: „Scoaterea religiei din şcoli, atentat la fiinţa naţională, la credinţă neamului, ofensă adusă maiestăţii divine”

Tribunalul Suceava a respins cererea DNA de arestare preventivă a şefului SIPI Suceava

Suprasolicitarea reţelei electrice, cauza incendiului care a distrus Complexul comercial Rozita din Suceava

UPDATE VIDEO Şeful SIPI Suceava, suspectat că proteja poliţişti implicaţi în contrabanda cu ţigări, a fost reţinut

FOTO Traian Băsescu, jurnal de călătorie în judeţul Suceava

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri