UPDATE VIDEO Şeful SIPI Suceava, suspectat că proteja poliţişti implicaţi în contrabanda cu ţigări, a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuinţa şefului serviciului de informaţii al Ministerului de Interne din judeţul Suceava, Cristian Macsim, este percheziţionată de procurorii DNA. Ofiţerul este suspect de abuz în serviciu şi favorizarea infractorului. În dosar sunt efectuate alte cinci percheziţii. Acesta a fost reţinut luni seară.

UPDATE 21.00  Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Suceava, Cristian Macsim, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie într-un dosar în care luni dimineaţă au fost făcute mai multe percheziţii la poliţişti din judeţul Suceava.

Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a confirmat că şeful SIPI Suceava, Cristian Macsim, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru patru infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de favorizare a infractorului.

În acelaşi dosar a fost pus sub control judiciar agentul de poliţie Constantin Chichiriţă, din Frătăuţii Noi, care este cercetat pentru cercetare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals, pentru ticluirea de probe într-un dosar penal pe care îl avea în cercetare.

Controlul judiciar în acest caz a fost dispus pentru 60 de zile şi prevede, între altele, ca poliţistul să nu îndeplinească activitatea sa de poliţist judiciar, şi nici să intre în contact cu celelalte persoane implicate în caz.
În acest dosar urmează să fie audiaţi încă doi suspecţi, a precizat sursa citată.

UPDATE 13.00: Mai mulţi poliţişti din cadrul Secţiei nr. 4 de Poliţie Rurală Gălăneşti sunt acuzaţi că i-au fabricat mai multe dosare penale unei persoane care a informat SIPI despre faptul că poliţiştii sunt implicaţi în contrabanda cu ţigări.

UPDATE 11.00: Cristian Macsim este acuzat că a protejat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Gălăneşti care ar fi fost implicaţi în contrabanda cu ţigări din Ucraina.

În plus, Macism l-ar fi ajutat pe procurorul Dumitru Dîmbu să muşamalizeze dosarul privind un accident produs la Costişa de agentul de poliţie Iulian Lămăşanu, aflat beat la volanul maşinii de serviciu.

Ştirea iniţială:

Procurorii DNA fac şase percheziţii, luni dimineaţă, în judeţul Suceava, într-un dosar în care vizează infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei şi infracţiuni de fals, comise în perioada 2013-2014.

Conform primelor informaţii, printre persoanele vizate se numără şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă al judeţului Suceava, Cristian Macsim.

„În cursul zilei de 22 decembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii situate pe raza judeţului Suceava, reprezentând domicilii ale unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei”, au precizat reprezentanţii DNA.

image

Alte ştiri din Suceava:

FOTO Traian Băsescu, jurnal de călătorie în judeţul Suceava

Bărbatul care şi-a schingiuit părinţii cu toporul, le-a tăiat gâtul şi le-a aruncat cadavrele în râpă, internat la Psihiatrie

„Mâncatorul de femei” a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

Crimă la Suceava. Un fiu le-a tăiat gâtul părinţilor şi a aruncat cadavrele într-o râpă

FOTO Dezastrul de la Rozita: tavanul prăbuşit, standurile distruse, marfa făcută scrum, pagubele sunt uriaşe


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite