ÎPS Pimen: „Este mai rău decât în timpul regimului comunist”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ÎPS Pimen spune că e mai rău ca pe vremea comuniştilor.
ÎPS Pimen spune că e mai rău ca pe vremea comuniştilor.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi-a continuat lupta cu reprezentanţii statului român. Războiul dintre înaltul prelat şi cei care se află la guvernare începând din 2000 are la bază o cerere de retrocedare pentur jumătate din suprafaţa împădurită a judeţului Suceava.

Declaraţie surprinzătoare a arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, care consideră că situaţia de acum din România s-a degradat mai rău că înainte de 1989.

Cuvintele grele au fost rostite de înaltul prelat cu ocazia hramului Mănăstirii Voroneţ, în contextul în care biserica din Bucovina se luptă în instanţă pentru recuperarea unei suprafeţe de 166.813,50 de hectare de pădure.

„Oamenii cred că noi vrem, şi mai ales eu, să fim bogaţi. Nu! Vrem să îngrijim aceste valori (n.a. - mănăstirile din Bucovina), vrem să-i ajutăm pe săraci. Însă toţi (n.a. -  politicienii) sunt o apă şi un pământ. Nu vreau să vorbesc mai multe. Păcat. Într-un fel, acum este mai rău decât în timpul regimului comunist. Atunci erau închisorile comuniste, era multă suferinţă. Acum nu mai sunt, dar este altă suferinţă, tot aşa de mare, soţ, soţie, plecaţi în afara ţării, la muncă, pentru binele familiei, copiii rămaşi singuri”, a spus ÎPS Pimen.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a atacat şi iniţiativa deputatului PSD Remus Cernea de a dezvolta un parteneriat civil pentru persoane heterosexuale şi pentru persoane de acelaşi sex.

Înaltul prelat l-a luat în vizor şi pe premierul Victor Ponta, care a declarat, referitor la iniţiativa lui Cernea: „nu am ştiut că sediul moralităţii omenirii se află în România”.

„Această afirmaţie este foarte jignitoare. Sediul moralităţii nu este în România, ci în Legile lui Dumnezeu, pretutindeni. La ce să ne aşteptăm de la asemenea oameni? Dacă în toată lumea este păcat, să aprobăm şi noi păcatul? Nu. Să ne rugăm să-i îndrepte pe aceşti oameni care conduc destinele ţării, să se gândească că există Dumnezeu, chiar dacă ei nu cred”, a mai completat ÎPS Pimen.

În ceea ce priveşte pădurile pe care Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor le solicită în instanţele de judecată, ÎPS Pimen a arătat că reprezintă o resursă pentru îngrijirea valorilor de patrimoniu şi ajutorarea săracilor.

„Această resursă se află în mâinile guvernanţilor, instalaţi prin hoţie şi minciună, după evenimentele din 1989. Sunt la fel şi nu vor să retrocedeze. Şi argumentul cel mai puternic al lor este acela că nu am fost proprietari. Însă cărţile funciare arată că am fost proprietari”, a mai arătat ÎPS Pimen.
Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri