IPS Calinic, abordat de un enoriaș supărat că trebuie să poarte inelul de logodnă toată viața pe mâna stângă

0
Publicat:

Bărbatul în cere clarificări înaltului ierarh despre felul în care ar trebui să poarte verigheta și chiar vorbește despre controverse în acest sens și spune că nu este normal să poarte inelul pentru totdeauna pe același deget.

IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, FOTO: Alina Iosif
IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, FOTO: Alina Iosif

Pe pagina Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, un enoriaș l-a confruntat pe IPS Calinic cu o controversă mai puțin obișnuită.

După multe frământări interioare, credinciosul l-a abordat pe înaltul ierarh și l-a întrebat dacă poate schimba inelul de logodnă pus la cununie de preot pe mâna stângă, pe mâna dreaptă, și dacă este păcat să își scoată verigheta cu totul la un moment dat.

Bărbatul spune că nu vrea să păcătuiască și de aceea cere opinia IPS Calinic și chiar vorbește despre o controversă printre preoți în ceea ce privește purtarea inelului de logodnă, el menționând că degetul pe care se pune de obicei verigheta ar avea o venă care duce la inimă.

„Vreau să vă întreb: este păcat dacă, după ce ai primit Taina Cununiei și, respectiv, inelul de logodnă pe deget (spre exemplu la mâna stângă), să îl schimbi apoi la mâna dreaptă?

Ori dacă el a fost pus de către preot la mâna stângă, la stânga trebuie să rămână toată viața?

Și tot în legătură cu aceasta aș vrea să vă mai întreb dacă serviciul este de așa natură încât poate afecta sau deteriora inelul, se poate da jos de la mână ori el, odată pus pe mână, trebuie să rămână pentru totdeauna (deși am văzut la persoane că mai folosesc a îl da jos, inclusiv chiar preoți).

Pe ce mână ar trebui pus inelul, deoarece sunt diferite controverse, unii spun că pe stânga, căci degetul pe care este pus are o venă ce duce la inimă, pe când alții spun că pe dreapta, în special cei cu calendarul vechi... Dumneavoastră cum recomandați?" , a întrebat enoriașul.

Răspunsul lui IPS Calinic la frământările enoriașului a venit cam sec și neașteptat de scurt, avânt în vedere că până acum înaltul ierarh dezbătea pe larg subiectele abordate de credincioși.

„Eu vă recomand să-l purtați! Pace și bucurie!", a transmis IPS Calinic.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite