Inginer silvic: „Urşii nu mai au ce să mănânce în pădure. Numărul lor este triplu faţă de efectivul optim”

0
0
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Suceava, inginerul silvic George Celsie, a declarat că pe fondurile de vânătoare ale instituţiei sunt 300 de urşi, cu 200 mai mulţi faţă de numărul optim, care este stabilit în funcţie de suprafaţa de pădure.

Inginerul silvic George Celsie, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Suceava, a explicat că instituţia gestionează 24 de fonduri de vânătoare. Numărul urşilor a ajuns la 300 de exemplare, cu 200 mai multe faţă de numărul optim.

„Nu intră aici numărul de pui fătaţi în această primăvară. Acum sunt mărişori şi vor crea probleme la toamnă, când ursoaicele nu vor mai avea ce să le dea de mâncare şi vor coborî frumos, spre sate. Părerea mea este că vor fi peste 400 de exemplare. Efectivele de urs nu mai au ce să mănânce pe fondurile de vânătoare gestionate de Direcţia Silvică Suceava. Sunt exagerat de mari şi nu se mai poate asigura hrana necesară.”, a spus inginerul. 

„Nu că tăiem pădurile. Problema este că numărul de exemplare de urs este prea mare pe acea suprafaţă. Faţă de unul, cât ar trebui să avem pe 1.000 de hectare, avem trei. Gândiţi-vă că punem un porc într-un coteţ şi îi dăm de mâncare un kg de grăunţe pe zi. În zilele următoare mai băgăm încă doi porci acolo şi dăm tot un kilogram de grăuniţe. Într-o săptămână se mănâncă unul pe altul pentru că nu mai au ce să mânânce”, a mai declarat Celsie.

Inginerul a spus că ursul care a ucis un bărbat şi a atacat un altul, în Harghita, vineri, 23 iulie, a mai atacat o stână din zonă, la 24 de ore după primul atac. Şi acolo ar fi sfâşiat o vacă.

George Celsie susţine că în multe situaţii culegătorii de ciuperci şi de fructe de pădure angajaţi de Direcţia Silvică refuză să mai meargă la lucru de teama urşilor.  

Vă mai recomandăm şi: 

Straniul fenomen de pe cărările de munte spre „Meteora României“ FOTO VIDEO

Şofer inconştient, filmat în timp ce întoarce maşina pe un pasaj suprateran, pe contrasens VIDEO 

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite