Şofer inconştient, filmat în timp ce întoarce maşina pe un pasaj suprateran, pe contrasens VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stranie manevră de întoarcere a unui autoturism pe un pasaj peste calea ferată pe contrasens în Râmnicu Vâlcea - colaj Sursa Facebook Ai parcat ca un bou Vâlcea
Stranie manevră de întoarcere a unui autoturism pe un pasaj peste calea ferată pe contrasens în Râmnicu Vâlcea - colaj Sursa Facebook Ai parcat ca un bou Vâlcea

Şoferul unui Mercedes SUV a fost filmat în timp ce executa o stranie întoarcere pe un pasaj suprateran din Râmnicu Vâlcea, pe acelaşi sens de mers.

Incidentul s-a produs în urmă cu o săptămână, mai exact pe data de 18 iulie, în jurul orei 19:00 şi a fost postat pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou Vâlcea” duminică seara, 26 iulie. Filmarea a fost făcută din blocul aflat în vecinătatea pasajului.

Din imagini se observă un Mercedes SUV de culoare neagră oprit ilegal pe un pasaj suprateran peste calea ferată din Râmnicu Vâlcea, de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu. 

În spatele maşinii se observă o persoană, care cel mai probabil a coborât din autoturism şi care se asigură înainte de a traversa, printr-o zonă nepermisă. Sensurile de mers sunt despărţite prin separatoare prefabricate din beton, pe care pietonul trebuie să le sară, ca să ajungă pe sens opus. Acesta pare să se îndrepte spre una din bretelele auto care coboară de pe pasaj. 

Numai că şoferul, în loc să-şi continue drumul, preferă să întoarcă pe contrasens. Nu este clar de ce: pentru că manevra este extrem de riscantă fiind un singur sens de mers, iar până la breteaua de coborâre, din zona în care a oprit, este o distanţă de aproximativ 100 de metri. Doar că, la un moment dat, între bretele (pentru urcare şi coborâre pe sens) nu există decât o bandă de mers. Prin urmare, soluţia este extrem de riscantă, mai ales că pasajul nu este în linie dreaptă, iar vizibilitatea este scăzută. 

VIDEO (Sursă imagini: #Ai parcat ca un bou Valcea)

Au mai fost filmate astfel de incidente, pe pasaje şi bretele, în general cu şoferi care greşesc artera rutieră, dar de obicei aceştia preferă să dea cu spatele, nu să întoarcă pe contrasens, ca în cazul de faţă.

„Nu îmi pot explica manevra asta rutieristico - abracadabrantă”

Reacţiile internauţilor n-au întârziat să apară: „Nu ştiu ce naiba s-a întâmplat cu pasarela asta, că pe lângă filmuleţul ăsta, am mai văzut două ciudăţenii în acelaşi loc. Pe la prânz, o mamaie şi un tataie pe la vreo 65 ani aşa... săreau ditamai gardul care desparte trotuarul de carosabil ca să ajungă pe stradă, nu pe trotuar. Iar mai pe seară, o duduie sărea parapeţii care despart benzile de mers, ca să se urce într-o maşină care oprise pe mijlocul pasarelei”, a scris o persoană care locuieşte în zonă. 

Alte comentarii l-au vizat direct pe şofer: „Ăsta trebuie găsit şi luat interviu, e de zona crepusculară ce am văzut, nu îmi pot explica manevra asta rutieristico - abracadabrantă”. Sau: „Este unul dintre aceia care s-au întors de pe A2, pe contrasens?”. Dar au fost şi reacţii de genul: „Cât de... să fii să întorci acolo? De parcă nu mai găsea loc de întors decât la 100 km... Câtă prostie şi inconştienţă! Sper să se sesizeze poliţia şi să îl sancţioneze cum merită... Omul are Merţan de nu-şi permite să meargă 200 m să facă sensul giratoriu, ce aveţi cu el?!”.Stranie manevră de întoarcere a unui autoturism pe un pasaj peste calea ferată pe contrasens în Râmnicu Vâlcea - colaj Sursa Facebook Ai parcat ca un bou Vâlcea

Stranie întoarcere a unui autoturism pe un pasaj peste calea ferată pe un sens cu două benzi în Râmnicu Vâlcea - colaj Sursa Facebook Ai parcat ca un bou Vâlcea

Poliţia îi caută pe inconştienţi

La câteva sute de metri depărtare de locul în care a oprit Mercedesul există un sens giratoriu, la intersecţia cu şoseaua de centură (DN 7 / E 81) a municipiului Râmnicu Vâlcea, unde ar fi putut să întoarcă fără să pună în pericol pe nimeni. 

Poliţia Vâlcea ne-a transmis în legătură cu imaginile postate pe Facebook că se fac verificări pentru depistarea şi sancţionarea şoferului, respectiv a pietonului inconştienţi. 

La ieşirile de pe pasaj şi bretele există mai multe camere de luat vederi, pe care Poliţia le va verifica pentru a afla cine se afla la volanul maşinii.

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE Un TIR plin cu porci, răsturnat pe DN7. Trafic alternativ pe Valea Oltului de aproximativ şase ore FOTO VIDEO

Paradox de România: cum s-a transformat „ţara orfelinatelor” în cea care nu mai are de dat copii spre adopţie

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite