Incendiu de pădure în vârful muntelui, supravegheat din elicopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opt hectare de pădure de conifere din munţii Bârgăului au luat foc. FOTO: Arhiva Adevărul
Opt hectare de pădure de conifere din munţii Bârgăului au luat foc. FOTO: Arhiva Adevărul

Opt hectare de pădure de conifere din munţii Bârgăului, la limita dintre judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud, au fost cuprinse de flăcări, vineri dimineaţă. 80 de pompieri militari, 60 de voluntari şi 25 de lucrători silvici au intervenit pentru stingerea focului iar în zonă este aşteptat să ajungă şi un elicopter pentru a evalua amploarea incendiului.

Incendiul a fost observat vineri dimineata de un localnic din satul Dornisoara care a sunat la 112. Opt hectare de padure de conifere si vegetatie uscata au fost cuprinse de flacari.

Pentru ca flacarile au cuprins si coronamentul arborilor, pompierii militari au intervenit cu forte sporite. 80 de subofiteri de la detasamentele ISU din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Rădăuţi şi Vicovul de Sus au intervenit pentru a stinge flacarile. Au dat o mână de ajutor la stingerea focului şi 60 de voluntari din comuna Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa Năsăud, şi 25 de lucrători silvici.

Acţiunea este coordonată din teren de şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina" al judeţului Suceava, colonelul Ion Burlui.

În zona a ajuns şi un elicopter SMURD de la Iaşi pentru a evalua amploarea incendiului iar în cazul în care se va considera necesar, pompierii militari vor fi sprijiniţi şi de un elicopter special pentru stingerea incendiilor. Padurea care a luat foc este gestionată de Ocolul Silvic Tihuţa-Colibiţa din judetul Bistrita Năsaud.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite