Șmecheria absurdă a unui adolescent din Suceava. Oprit în trafic de polițiști, s-a mutat pe scaunul din dreapta deși era singur în mașină

0
Publicat:

Un tânăr de 17 ani a fost tras pe dreapta de polițiști, iar după ce a oprit și s-a mutat repede pe scaunul din dreapta, cu toate că era singur în autoturism. Băiatul a recunoscut ulterior că a furat mașina familiei din fața casei.

Șoferul a crezut că îi poate păcăli pe polițiști trecând pe scaunul din dreapta FOTO arhivă Adevărul
Șoferul a crezut că îi poate păcăli pe polițiști trecând pe scaunul din dreapta FOTO arhivă Adevărul

Incidentul a avut loc duminică, 3 martie, pe raza comunei Marginea, din județul Suceava. Polițiștii făceau un control de rutină în trafic, când au tras pe dreapta un autoturism. Imediat după ce a oprit mașina, șoferul s-a aplecat ușor și a trecut pe scaunul din dreapta față.

Polițiștii au văzut întreaga scenă și au mers să-l legitimeze pe tânărul care era, de altfel, singur în autoturism.

„Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 17 ani, domiciliat în comuna Marginea, acesta oprind autoturismul pe partea dreaptă a carosabilului, iar la vederea organelor de poliție aplecându-se în jos, ulterior trecând pe scaunul pasagerului, deși se afla singur în autoturism. Au fost efectuate verificări în bazele de date, constatându-se faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto", au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Întrebat de unde are mașina, adolescentul le-a spus oamenilor legii că a luat-o din fața casei, fără știrea fratelui sau a altor persoane. Pe numele tânărului a fost deschis dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Aceeași stratagemă comică și la Brașov

O tentativă similară a unui șofer de a-i păcăli pe polițiștii de la Rutieră s-a înregistrat la Brașov pe 27.01.2023. Conducătorul auto circula cu un autovehicul prin Vama Buzăului, județul Brașov, iar un agent i-a făcut semn să tragă pe dreapta.

„La vederea echipajului de poliție, conducătorul auto a tras de volan brusc dreapta și a oprit autovehiculul în afara părții carosabile, apoi s-a mutat pe locul din dreapta, încercând, prin aceasta, să arate că nu el a condus, deși se afla singur în autovehicul”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Conducătorul auto nu a încercat să fugă, dar a crezut că îi poate păcăli pe polițiști prin mutarea pe scaunul din dreapta, fără să se gândească la faptul că ar fi trebuit să existe o persoană și la volan. După ce i-au solicitat actele, agenții au priceput motivul pentru care șoferul a încercat să-i păcălească.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul de 46 de ani, conducător al autovehiculului, figurează cu permisul de conducere reținut și este condamnat definitiv pentru săvârșirea unei alte infracțiunii la regimul rutier”, a mai arătat Daniel Zontea.

Polițiștii nu au gustat gluma, astfel că i-au deschis dosar penal bărbatului pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite