Imagini hibernale cu cerbi sălbatici, în pădurile Bucovinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Romsilva/ Facebook
FOTO: Romsilva/ Facebook

Romsilva a publicat, pe pagina oficială de Facebook, mai multe imagini cu superbe exemplare de cerbi. Fotografiile au fost surprinse în pădurile Bucovinei.

Romsilva a publicat pe pagina oficială de Facebook mai multe imagini cu cerbi. Fotografiile au fost făcute de Ionel Lehovolea, de la Direcţia Silvică Suceava.

„Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, au transmis specialiştii de la Romsilva.

Vă recomandăm să mai c​itiţi: 

Mesaj incredibil al unui liberal: „Am cedat Timişoara unor personaje virulente, pe care obişnuiam să le batem în şcoală şi cărora le furam mâncarea”

VIDEO Şeful pieţelor din Timişoara, fost consilier al primarului Robu, filmat dând bani unui manelist: „Este o vorbă mare, că Ionuţ are valoare“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite