VIDEO Şeful pieţelor din Timişoara, fost consilier al primarului Robu, filmat dând bani unui manelist: „Este o vorbă mare, că Ionuţ are valoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionuţ Nasleu, directorul societăţii de administrare a pieţelor din Timişoara, fost consilier personal al primarului Nicolae Robu şi fost senator PRM, a fost filmat în timp ce îi dă bani unui manelist pentru dedicaţii. În filmare, lângă Nasleu apare un alt consilier personal al primarului Robu, Cătălin Iapă.

Numit recent în funcţia de director al Pieţe SA, societatea de administrare a pieţelor din Timişoara, aflată în subordinea Consiliului Local, fostul consilier personal al primarului Nicolae Robu este în centrul unui nou scandal mediatic. Într-un filmuleţ publicat de pressalert.ro, Nasleu apare într-un club din Timişoara cumpărând cu euro dedicaţiile unui manelist.

În înregistrarea, care ar fi fost realizată, potrivit sursei citate în cursul lunii decembrie 2018, se poate vedea un cântăreţ de manele care face dedicaţii, printre altele, pentru Lucian Boncu, un interlop din Timişoara, prieten cu Nasleu. La un moment dat, fostul consilier personal al primarului Robu scoate mai multe bancnote, oferindu-i manelistului 50 de euro. Cântăreţul începe să cânte „poţi să ai bani să-i cari cu roaba”. Manelisul spune apoi „de la domnul Ionuţ pentru Rany, Rany, Rany, special piesa care a cerut-o” şi începe să cânte „E o vorbă cum spun unii, Nu mor caii când vor câinii”. „Şi mai este o vorbă mare, că Ionuţ are valoare”, mai spune cântăreţul de manele, potrivit înregistrării publicate de pressalert.ro.

În imagini, poate fi văzut şi Cătălin Iapă, un alt consilier personal al primarului Robu. Iapă a confirmat pentru pressalert.ro prezenţa în club, alături de Nasleu. „Ştiu că am fost într-o seară într-un club cu colegul meu Nasleu. Nu mi se pare asta ceva de scris în presă, pentru că oricine iese în club. Nu am fost o singură dată, am fost de mai multe ori în club şi cu alţi colegi”, a declarat Iapă pentru pressalert.ro. Ionuţ Nasleu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Până la publicarea acestui articol, Nasleu nu a răspuns nici solicitării de exprimare a unui punct de vedere transmise de „Adevărul” prin intermediul aplicaţiei WhatsApp.

Cine este Ionuţ Nasleu

Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă şi a două facultăţi din cadrul Spiru Haret (absolvite în paralel), fost ofiţer SRI, fost director al RATT, fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), fost senator, fost membru PRM, actual membru PNL. Sunt doar câteva din reperele CV-ului lui Ionuţ Nasleu, director al Pieţe S.A., până de curând consilier personal al primarului Timişoarei, Nicolae Robu pe probleme de Control Intern şi Antifraudă.

„Adevărul” a arătat în urmă cu un an cum reuşeşte Nasleu să ducă un trai de lux şi să îşi facă vacanţele în destinaţii exotice, deşi a raportat un venit de doar 2.000 de lei lunar şi datorii de peste 60.000 de euro. „Naşul meu din America mi-a plătit tot, dacă asta e întrebarea. (…) Naşul meu e milionar acolo (n.r. în America)”, explica Nasleu, care a mai spus atunci că este ajutat şi de sora sa, care este director de spital, şi de cumnatul său, care este preot.

În 2016, când era deja angajat consilier personal al primarului Robu, Ionuţ Nasleu a fost surprins de Pressalert.ro conducând un BMW seria 7 aparţinând firmei de ecarisaj Danyflor, cu care Primăria Timişoara era la vremea aceea într-o relaţie contractuală.  Ulterior, jurnaliştii Pressalert au arătat că Nasleu este un apropiat al interlopului Lucian Boncu, alături de care a participat la mai multe chefuri. Recent, aceeaşi sursă a dezvăluit că Nasleu s-a mutat în vila construită de un alt interlop într-un cartier nou, existând suspiciuni că terenurile din zonă au făcut obiectul unor „matrapazlâcuri” imobiliare. Pressaleret a arătat că accesul spre vila în care s-a mutat Nasleu a fost blocat cu o poartă, deşi drumul figurează în Planul Urbanistic Zonal ca drum public. În urma dezvăluirilor din presă, poarta a fost demontată, iar firma care a amplasat poarta ilegală pe drumul public a fost amendată cu 1.000 de lei.  

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite