Iluminatul public din Suceava intră în modernizare din februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei firme şi-au depus ofertele de participare

Prima fază a licitaţiei privind modernizarea iluminatului public din municipiul Suceava a avut loc la începutul săptămânii. Trei firme şi-au depus ofertele de participare. “Acum vom analiza ofertele celor trei firme împreună cu reprezentanţi de la Finanţe şi vom hotărî, cred că într-o săptămână, care ofertă este mai avantajoasă, însă va urma faza electronică, când firmele îşi vor mai putea îmbunătăţi ofertele”, ne-a explicat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.

Ofertele firmelor au fost de la 8,14 milioane lei, fără TVA, a unei firme din Timişoara, 8,2 milioane lei, a mai multor firme sucevene asociate cu una din Cluj, iar cea mai mare ofertă a fost de 8,3 milioane lei, a unei firme bucureştene.

Sperăm ca în a doua jumătate a lunii februarie să se înceapă lucrul, fiind modernizat iluminatul public de la intrarea în municipiu, dinspre Fălticeni, şi până la ieşirea spre Botoşani”, a mai explicat viceprimarul Sucevei. Oricare dintre cele trei firme va câştiga licitaţia şi se va ocupa de proiect va avea termen opt luni de zile să îl finalizeze, ceea ce înseamnă că la sfârşitul acestui an bulevardele principale care străbat municipiul vor fi modernizate.

Valoarea proiectului ajunge la aproximativ 8,3 milioane lei, fără TVA, 80,35% fiind din Fondul European de Dezvoltare Regională, 17,65% din bugetul de stat şi 2% din buget local.

Sucevenii spun că abia aşteaptă să le fie înlocuite corpurile de iluminat public. “E bine că le schimbă. Eu stau în Obcine şi dimineaţa când mergeam la muncă vedeam aproape în fiecare săptămână că ardeau becurile de pe stradă. E slabă instalaţia de atâţia ani de zile”, ne-a spus Vasile Mihăeş, mecanic auto.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite