Fotografiile făcute de doi români la festivaluri de datini şi obiceiuri de Anul Nou din România sunt printre cele mai apreciate pe National Geographic

0
0

O fotografie realizată de un tânăr din Rădăuţi, Cătălin Urdoi, cu „Malanca lui Ştefan cel Mare” şi una realizată de un tânăr din Timişoara, Raul Jighici, cu un copil mascat în urs, au fost publicate de prestigioasa publicaţie National Geographic, la secţiunea Daily Dozen. Cele două poze sunt printre cele mai apreciate, cea a timişoreanului aflându-se pe primul lor, iar cea a rădăuţeanului pe locul patru.

Fotografia realizată de Cătălin Urdoi ilustrează un moment surprins la Festivalul de tradiţii „Malanca lui Ştefan cel Mare”, de la Vicovu de Sus. În această fotografie apare domnitorul moldovean „Ştefan cel Mare”, călare pe un armăsar alb, iar în spatele său se află plăieşii săi, care de asemenea sunt călare pe nişte cai, unul mai frumos decât celălalt.

În descrierea fotografiei, Cătălin Urdoi spune: „La data de 31 decembrie în Bucovina au loc foarte multe obiceiuri ce ţin vii tradiţiile noastre. Unul dintre aceste obiceiuri este numit <<Malanca lui Ştefan cel Mare>> când un grup de actori joacă scene din istoria noastră. Bucovina, România, 31 decembrie”.

Rădăuţeanul s-a clasat pe locul IV al secţiunii Daily Dozen al publicaţiei National Geographic, reuşind să strângă 321 de voturi.

Cealaltă fotografie realizată de un român, ce a fost foarte apreciată peste prestigiosul site menţionat mai sus ilustrează un moment surprins la Festivalul de Datini şi Obiceiuri de la Comăneşti, judeţul Bacău. În fotografia făcută de Raul Jighici apare un băiat în vârstă de circa 10 ani, ce poartă un costum urs.

image

                       Fotografia realizată de Raul Jighici. FOTO Facebook/ Raul Jighici

În descrierea fotografiei, timişoreanul spune: „Festivalul de tradiţii din Comăneşti, Bacău, România. Acest eveniment are loc în fiecare an în luna Decembrie. Oameni din diferite sate poartă diferite costume şi sărbătoresc”.

Cu această fotografie, Raul Jighici a obţinut primul loc la secţiunea Daily Dozen, primind nu mai puţin de 429 de voturi.

„Atât eu cât şi Raul suntem mândri că am dus mai departe, prin fotografie, tradiţiile româneşti surprinse în diferite colţuri ale României noastre autentice. Este o recunoaştere importantă pentru munca noastră fotografică şi totodată o reuşită a fotografiei româneşti”, a declarat Cătălin Urdoi.

Daily Dozen este o colecţie de 12 fotografii trimise din toate colţurile lumii, alese de editorii prestigioasei publicaţii.

Alte ştiri pe această temă:

Peisaj cu satul Peştera, în topul mondial realizat de National Geographic

National Geographic Traveler a anunţat topul celor mai interesante destinaţii turistice ale anului 2017

Misteriosul OZN care a înfricoşat un sat întreg. National Geographic şi Discovery şi-a trimis specialiştii în România

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri