FOTO Un băiat de 13 ani, aflat cu bicicleta pe trotuar, omorât de o maşină al cărei şofer gonea cu 140 km/h

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un minor în vârstă de 13 ani a avut o moarte cumplită, după ce un tânăr de 20 de ani, ce gonea cu maşina prin Gălăneşti, a pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe trotuar şi l-a lovit violent. Băiatul nu a mai avut nici o şansă, manevrele de resuscitare efectuate de medicii deplasaţi la faţa locului fiind în zadar.

Un copil de 13 ani şi-a pierdut viaţa într-un cumplit accident de circulaţie, după ce un tânăr inconştient a călcat pedala de acceleraţie până la fund, acul kilometrajului blocându-se la 140 km/h. La data de 4 martie 2017, în jurul orei 23.15, Ionuţ Şulai, de 20 de ani, din municipiul Rădăuţi, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Golf pe DN 2H, dinspre Rădăuţi spre Vicovu de Jos, după o curbă la stânga, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe acostamentul din dreapta şi apoi pe trotuarul drumului în direcţia sa de mers.

Pe trotuar a lovit întâi două maşini parcate, un Volkswagen Golf şi un Volkswagen Touran, precum şi pietonul Iulian D., în vârstă de 13 ani, din comuna Horodnic de Jos, care mergea pe lângă o bicicletă şi pe care l-a aruncat pe spaţiul verde din faţa fostei băi publice din Gălăneşti. În urma accidentului a rezultat decesul băiatului, cadavrul acestuia fiind dus la morga Spitalului municipal Rădăuţi în vederea efectuării necropsiei.

Şoferul şi pasagerul de pe scaunul din dreapta faţă, respectiv Gabriel Vârstă, de 18 ani, din comuna Gălăneşti au fost răniţi uşor, fiind transportaţi cu ambulanţa la Spitalul municipal Rădăuţi unde le-au fost acordate primele îngrijiri medicale, după care Ionuţ Şulai a fost transferat pentru investigaţii complexe la Spitalul Judeţean Suceava. El nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

„Militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi au intervenit cu modulul SMURD (autospecială cu accesorii pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD B2) la un accident rutier produs pe raza comunei Gălăneşti. Pompierii au fost sprijiniţi de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Rădăuţi. La faţa locului, un autoturism a părăsit partea carosabilă, a intrat pe trotuar, unde a lovit un biciclist, după care a intrat în coliziune cu două maşini parcate, pe una dintre acestea răsturnând-o. Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă - au balizat zona, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori şi au verificat eventualele scurgeri de carburanţi şi lubrifianţi.

Concomitent, alături de personalul Serviciului de Ambulanţă Judeţean, au acordat primul ajutor medical celor implicaţi în accident. Biciclistul, un băiat în vârstă de 14 ani, a fost găsit în stare de inconştienţă, iar în urma manevrelor de resuscitare, din nefericire, nu s-a putut decât constata decesul. În autoturism se aflau două persoane, şoferul în vârstă de 20 de ani şi un pasager în vârstă de 18 ani. Cei doi au suferit leziuni minore la nivelul feţei şi au fost transportaţi la Centrul de Primire Urgenţe (CPU) al Spitalului municipal Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plutonierul adjutant Alin Găleată.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru „ucidere din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs acest teribil accident rutier.

Alte ştiri pe această temă:

Bărbat strivit de tractor. Manevrele de resuscitare executate zeci de minute nu l-au readus la viaţă

Accident mortal pe Drumul Naţional 7: tragedia a fost provocată de un şofer neatent

Trei persoane dintr-o familie au murit în decurs de câteva ore

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite