Fost puşcăriaş, reţinut după ce a incendiat maşina unui poliţist. În trecut, bărbatul a lăsat fără doi dinţi alt poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Nicolăică, individul care a incendiat maşina unui poliţist din Rădăuţi FOTO Facebook
Florin Nicolăică, individul care a incendiat maşina unui poliţist din Rădăuţi FOTO Facebook

Un bărbat de 39 de ani din localitatea suceveană Rădăuţi a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost găsit vinovat de incendierea maşinii unui ofiţer de poliţie. Piromanul, fost puşcăriaş, are la activ o serie lungă de conflicte violente cu oamenii legii.

Un individ de 39 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a incendiat maşina unui ofiţer de poliţie judiciară din Rădăuţi. În data de 6 septembrie 2015, Poliţia municipiului Rădăuţi a primit un apel prin 112 cu privire la faptul că un autoturism parcat pe raza localităţii a fost cuprins de flăcări.

Maşina îi aparţinea lui Doru Potoroacă, comisar în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale (BIC) al Poliţiei municipiului Rădăuţi, şi era parcată peste drum de locuinţa sa.

În scurt timp, la faţa locului au ajuns pompierii şi poliţiştii. Focul a fost stins de un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi. Autoturismul comisarului Potoroacă a fost distrus de flăcări în proporţie de 75%, iar pompierii au stabilit atunci că maşina poliţistului a fost incendiată intenţionat.

În urma investigaţiilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, după trei săptămâni de la incendiere, a fost prins autorul faptei, respectiv Florin Nicolăică, de 39 de ani, din municipiul Rădăuţi. Oamenii legii au făcut o percheziţie la domiciliul suspectului, care nu are o ocupaţie stabilă, ocazie cu care au fost găsite mai multe bunuri cu valoare probatorie în acest caz, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, inclusiv maşina folosită de Nicolăică la comiterea infracţiunii. Rădăuţeanul a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Procurorii rădăuţeni au decis totuşi lăsarea în libertate a lui Nicolăică, luând împotriva acestuia măsura preventivă a controlului judiciar. Procurorii de la parchetul rădăuţean au considerat că piromanul nu reprezintă un pericol social, deoarece el şi-a făcut un obicei din a ataca doar poliţişti, aceştia din urmă fiind antrenaţi şi pregătiţi pentru a face faţă tuturor pericolelor la care sunt predispuşi.

În primă fază, Nicolăică avea ca ţintă un alt ofiţer din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale (BIC) al Poliţiei municipiului Rădăuţi, însă s-a răzgândit pentru că acesta locuia foarte aproape de el şi bătea la ochi. Apoi, şi-a pus în gând să-i incendieze maşina comisarului Doru Potoroacă, care a primit atribuţii de a conduce BIC Rădăuţi, pe perioada în care superiorul său era în concediu. Florin Nicolăică şi-a pus în aplicare planul de răzbunare, considerând că din cauza poliţiştilor de la investigaţii criminale a ajuns după gratii.

Un an şi trei luni de închisoare pentru un cap în gură aplicat unui poliţist

Surse din rândul anchetatorilor susţin că Florin Nicolăică ar fi promis că se va răzbuna pe cei de la judiciar deoarece aceştia l-au băgat în închisoare, după ce el l-a lovit cu capul în gură pe inspectorul de poliţie Vlad Adrian Matec.

„Războiul” dintre Nicolăică şi poliţiştii rădăuţeni a început pe 1 iulie 2014. Atunci, oamenii legii au fost anunţaţi despre faptul că un şofer are o atitudine agresivă în trafic şi provoacă scandal înjurând ceilalţi participanţi la trafic. Individul a fost găsit şi invitat la sediul subunităţii, unde poliţiştii l-au identificat ca fiind Florin Nicolăică, din Rădăuţi.

La sediul poliţiei, acesta a fost pus să sufle în aparatul etilotest, însă a refuzat să se conformeze. În timp ce era dus spre Spitalul municipal Rădăuţi, pentru recoltarea de probe biologice, Nicolăică a devenit agresiv faţă de o altă persoană chemată la sediul poliţiei, dar şi faţă de poliţişti, lovindu-l cu capul în gură pe ofiţerul Adrian Matec, incident în urma căruia poliţistul şi-a pierdut doi dinţi.

Până la urmă a fost imobilizat şi încătuşat, după care a fost dus la Spitalul din Rădăuţi, unde Florin Nicolăică a refuzat să se supună recoltării de probe biologice, fapt pentru care oamenii legii i-au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice.

În data de 2 iulie 2014, în continuarea cercetărilor în cauza privind faptele de refuz de a se supune recoltării probelor biologice şi ultraj, comise în data de 1 iulie a anului trecut de Florin Nicolăică, inculpatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă.

Atât parchetul, cât şi Judecătoria Rădăuţi, şi-au însuşit propunerea, iar instanţa a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele lui Florin Nicolăică, în sarcina acestuia reţinându-se comiterea infracţiunilor de refuz de a se supune recoltării probelor biologice şi ultraj. În baza mandatului de arestare preventivă rădăuţeanul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Pentru faptele sale, pe 11 mai 2015, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Nicolăică la un an şi trei luni de închisoare. Cum de la începutul lunii iulie 2014 şi până la condamnarea defintivă dată de magistraţii suceveni individul a stat ba în beciurile Poliţiei sucevene, ba în Penitenciarul Botoşani, ba în arest la domiciliu, în luna iunie a acestui an Nicolăică şi-a terminat de ispăşit pedeapsa şi a fost eliberat. 

Alte ştiri pe această temă:  

Două maşini aflate în parcarea fiului unui primar din Suceava au fost incendiate în stil mafiot

Piroman din dragoste. Un sucevean gelos pe fosta iubită i-a dat foc la casă chiar în noaptea nunţii

Satul piromanilor. Crunta răfuială prin foc a rudelor unui tânăr ucis şi schingiut de şapte asasini din Iaşi

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite