Fapta dramatică a unui cioban de 18 ani care a sărit în apele Siretului ca să salveze un miel VIDEO

0
Publicat:

Un tânăr de 18 ani care se afla pe malul unui râu cu oile la păscut a murit înecat, după ce s-a aruncat în apă ca să salveze un miel. Ciobanul a fost căutat zeci de minute de către pompieri, cu bărcile pneumatice, însă nu a mai putut fi salvat.

cioban înecat în râul Siret, FOTO: ISU Suceava
cioban înecat în râul Siret, FOTO: ISU Suceava

O tragedie s-a petrecut, miercuri după-amiază, în localitatea suceveană Zvoriștea, unde un tânăr de 18 ani a murit înecat în apele râului Siret. Este vorba despre un cioban care se afla cu oile la păscut, chiar pe malul râului. La un moment dat, conform martorilor, un miel a alunecat de pe mal și a căzut în apă. Tânărul de 18 ani a sărit în râu pentru a salva animalul, dar a fost luat de curenți și, la un moment dat, a dispărut în apă. Martorii au sunat la 112 și au cerut ajutor.

Angajați ai ISU Suceava au intervenit cu două bărci pneumatice, cu accesorii specifice, de la Detașamentul de Pompieri Suceava și de la Garda de Intervenție Siret. La fața locului a ajuns și un echipaj SMURD.

Scos din apă după zeci de minute

Tânărul a fost găsit după zeci de minute și scos din apele râului în stop cardio-respirator. Medicii au efectuat 40 de minute manevre de resuscitare, însă fără succes. În jurul orei 15.30, a fost declarat decesul ciobanului de 18 ani.

Polițiștii fac acum cercetări pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a petrecut această  tragedie.

O tragedie fără margini s-a petrecut recent și în localitatea suceveană Bilca, unde un copil de cinci ani a murit la joacă, sub ochii a doi prieteni mai mari. Cei doi copii au încercat să îl ajute, dar nu au reușit să îl salveze.

De frică să nu fie certați, aceștia nu au cerut ajutorul nimănui și nici nu le-au spus părinților ce s-a întâmplat după ce băiețelul a căzut cu bicicleta în canalul de evacuare a apei de la o microhidrocentrală. 

Din cercetări a reieșit că minorul a fost dus de apă la o distanță de aproximativ 80 de metri, unde s-a scufundat și nu a mai fost văzut. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite