EXCLUSIV Suceava: Lista răzbunării lui Severin Tcaciuc (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri sucevean a dezvăluit pentru „Adevărul de seară” Suceava cine sunt persoanele pe care se va răzbuna. Severin Tcaciuc, care a stat închis aproape doi ani pentru evaziune fiscală, a acordat primul interviu de la eliberarea sa condiţionată.

Adevărul de seară: Ne-aţi spus la câteva ore după ce aţi ieşit din închisoare că aveţi o listă de magistraţi şi politicieni pe care vă veţi răzbuna. La cine v-aţi referit?

Severin Tcaciuc: Cel care mi-a făcut cel mai mare rău, mie, familiei mele şi statului român, este Ion Amariei, un cetăţean turmentat, care, prin metode politice a condus şi defunctul PNA apoi a ieşit pe uşa din spate cu un picior în fund şi s-a pensionat, cu o pensie de 20.000 de lei pe lună. Este un neica nimeni, un cetăţean care este o tristă amintire şi a magistraturii şi a poporului român.


Citeşte şi:

Botoşani: Fostul şef al PNA pus pe lista neagră a evazionistului Severin Tcaciuc. Vezi ce declară fostul şef al PNA!

Suceava: Severin Tcaciuc a fost pus în libertate (FOTO)

Este singurul vinovat de ce vi s-a întâmplat?

Nu. Acesta, a fost în asociere cu un fost condamnat la trei ani de detenţie, fost şef al Poliţiei Economice, Dumitru Bucevschi. A primit trei ani de condamnare cu suspendare pentru infracţiunile pe care mi le-a înscenat mie. Al treilea este Dumitru Buta, fostul şef al Gărzii Financiare care mi-a ridicat în mod ilegal împreună cu Bucevschi documentele.

Ce aţi făcut până acum împotriva acestora?

I-am dat în judecată. Am cerut nulitatea acelor procese verbale şi vreau să văd cum vor răspunde ei în faţa legii, în faţa realităţii, pentru răul pe care mi l-au făcut mie, celor 500 de angajaţi şi naţiunii române, în contul Stalui fiind virate lună de lună miliarde şi miliarde de lei din parte firmelor mele. Acum lucrurile s-au clarificat, eu detenţia am făcut-o, s-a constatat că datoriile nu au existat şi nici nu există, să văd cine îmi plăteşte mie acum paguba.

Reacţia lui Ioan Amariei, fostul şef al PNA

image

"Severin Tcaciuc de opt ani de zile mă înjură şi mă jigneşte pe la toate posturile de televiziune pe unde a fost primit. Nu l-am dat pănă acum în judecată, însă cred că voi fi nevoit să mă gândesc serios la acest lucru".

Cum vă gâdiţi să procedaţi, ajungeţi la CEDO?

Da. Dacă nu îmi va rezolva statul român problemele voi ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Vreau să cer 5 milioane de euro despăgubiri pentru toate pierderile mele pe care le-au prejudiciat prin sechestrarea tuturor bunurilor societăţilor mele şi dizolvarea a două dintre ele.
Aceşti bani reprezintă o parte neglijabilă a suferinţelor mele transformate în bani. Aceşti bani nu mă interesează, ci dorinţa mea de a se mi se face dreptate. Dacă va fi o sumă de bani mai mare sau mai mică o voi dona unor centre pentru copii şi persoane cu handicap pentru că eu sunt o persoană cu handicap şi am fost lovit fără milă. 10 copii au crescut aproape 10 ani de zile fără tată. Am lăsat un copil la un an de zile, când m-au băgat în arest, ceilalţi 8 aveau sub 18 ani şi unul care avea 19 ani. M-au băgat în arest pentru un proces verbal făcut la beţie, să-i zic, de doi inspectori, ca mai târziu această beţie să se constate că a fost ilegală, după ce am fost fugărit din ţară, m-am stabilit în Austria, unde austriecii m-au primit cu braţele deschise. Eu am o impresie bună despre România, dar am o impresie rea despre cei care au condus-o.



Ce părere au austriecii despre familia dumneavoastră?

Austriecii au un cuvânt bun de spus despre familia mea. I-au rugat pe copiii mei să rămână acolo. Am două fete care vor termina Facultatea de Drept la Viena, iar lucrările lor de licenţă şi masterat vor conţine problema tatălui lor. Toţi au cetăţenie austriacă şi în curând o voi obţine şi eu, dar nu voi părăsi ţara definitiv. Am spus-o şi în instanţă marţi înainte de a se pronunţa Tribunalul Botoşani le-am spus preşedintelui şi celor trei judecători că nu voi ierta niciodată această nedreptate şi că mă voi răzbuna. Acestea au fost cuvintele pe care le-am folosit „Mă voi răzbuna!“, dar prin metode legale.

image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite