Europol: „Avem autospeciale de Poliţie noi, cu airbag-uri nefuncţionale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/Sindicat Europol
FOTO: Facebook/Sindicat Europol

Vicepreşedintele Sindicatului Poliţiştilor Europeni - Europol, Ioan Cănărău, a prezentat pe Facebook două accidente de circulaţie în care au fost implicate autospecialele Poliţiei. După impact, deşi autospecialele au fost grav afectate, airbag-urile nu s-au deschis.

Vicepreşedintele Sindicatul Europol, Ioan Cănărău, a scris pe contul de Facebook al sindicatului că unele maşini din dotarea Poliţiei Române nu oferă protecţie şi a prezentat două exemple concrete în acest sens.

El a arătat că una dintre autospecialele de poliţie aflată în misiune a fost făcută aproape evantai în urmă cu o săptămână. 

O şoferiţă nu s-a asigurat când a virat la stânga pe un drum judeţean din zona localităţii Vadul Moldovei, judeţul Suceava, şi a intrat în coliziune cu o autospecială care transporta mai multe persoane reţinute către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava.

”Dusterul în care se aflau doi colegi de-ai noştri din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Roman şi unul dintre bărbaţii reţinuţi, a fost proiectat într-un şanţ apoi în alte două maşini parcate pe marginea drumului.

Imaginile cu autospeciala arată în mod clar că nu oferă nicio protecţie, iar airbag-urile ”au uitat” să se deschidă, ceea ce demonstrează faptul că verificările tehnice ale autospecialelor de poliţie lipsesc cu desăvârşire şi oricând un incident similar se poate transforma într-o tragedie. 

Colegii noştri, care purtau centura de siguranţă la momentul producerii impactului, s-au ales în urma accidentului cu nişte contuzii, neavând nevoie de îngrijiri medicale”, se arată în postare.

Tot pe contul de Facebook a sindicatului este prezentat şi un al doilea accident rutier în care a fost implicată o autospecială de Poliţie. Sindicaliştii susţin că autospeciala este relativ nouă, având 2.000 de km la bord, însă în urma impactului airbag-urile nu s-au deschis.

„De data aceasta vorbim despre două autoturisme din cadrul IPJ Mureş, un Duster şi un Logan, care s-au aflat în aceeaşi situaţie. Dusterul din imagine are puţin peste 2000 km la bord.

Cu toate că impactul a fost puternic, airbag-urile celor două „autospeciale” nu s-au declanşat. Colegii noştri au fost expuşi astfel riscului de vătămare. Am cerut în acest sens explicaţii conducerii Poliţiei Române, apreciind că este necesar să fie sesizat producătorul şi să fie efectuate verificări suplimentare pe zona de siguranţă a acestor autoturisme”, transmite sursa citată. 

Vă mai recomandăm şi:

România are o producţie de grâu de aproape 7 ori mai mare decât pe vremea când era numită „grânarul Europei”, deşi românii se îmbolnăveau de pelagră

Lărgirea plajelor la Mamaia Nord: proiect salvator sau dezastru pentru turiştii de fiţe?


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite