Doi indivizi de etnie romă au fost arestaţi la opt luni distanţă după ce au violat o femeie de faţă cu soţul ei. Cei doi au fost luaţi la ocazie de către violatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Benone Rîpă, de 26 de ani şi Nicolae Marius Darie, de 19 ani, ambii din comuna suceveană Şcheia, au fost arestaţi preventiv pentru viol, tâlhărie calificată şi lipsire de libertate. Un alt individ ce a participat la viol, Betean Elvis, de 30 de ani, din comuna Bălăceana, urmează să fie extrădat din Italia. Aceştia sunt acuzaţi că toamna trecută au luat la ocazie un cuplu, i-au dus pe un câmp, unde pe bărbat l-au bătut, iar pe femeie au violat-o.

Poliţiştii suceveni au continuat cercetările în cazul femeii din comuna Ipoteşti ce în toamna anului trecut a fost violată de patru indivizi chiar în faţa soţului său. În sarcina inculpaţilor s-au reţinut infracţiunile de „lipsire de libertate”, „viol” şi „tâlhărie calificată”. La scurt timp după producerea oribilei fapte, Ioan – Gheorghe Cuţitariu, din comuna Şcheia, a fost reţinut de către oamenii legii.

La aproape opt luni de la odiosul viol, alţi doi inculpaţi din dosar, respectiv Benone Rîpă, de 26 de ani şi Nicolae Marius Darie, de 19 ani, ambii din comuna Şcheia, au fost reţinuţi de poliţişti. Cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, iar în urma deliberării, judecătorii de drepturi şi libertăţi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpaţi.

Din informaţiile obţinute de acnhetatori, în cursul lunii mai a acestui an, inculpatul Elvis Betean, de 30 de ani, din comuna Bălăceana, care a fost arestat preventiv în lipsă pentru 30 de zile în aceast dosar penal şi care în prezent se află încarcerat într-un penitenciar din localitatea Acringento din Italia, pentru fapte comise pe teritoriul acestui stat, va fi extrădat în România pentru a fi pus la dispoziţia organelor de cercetare penală, în vederea continuării cercetărilor şi judecării acestuia.

Femeie violată de faţă cu soţul ei, după ce au fost luaţi la ocazie la violatori

La mijlocul lunii martie 2017, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava arestarea preventivă a inculpatului Ioan – Gheorghe Cuţitariu, aflat în stare de reţinere, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsirea de libertate în mod ilegal, viol şi tâlhărie calificată.

La data de 19 septembrie 2016, în jurul orei 09.00, la sediul Poliţiei municipiului Suceava s-au prezentat Crinuţa B., de 52 de ani şi Gheorghe B., de 51 de ani, ambii din comuna Ipoteşti, care au reclamat faptul că, în noaptea precedentă, au fost victimele unor infracţiuni de „viol” şi „tâlhărie”, comise de persoane necunoscute pe un câmp de pe raza comunei Dărmăneşti. Oamenii legii au stabilit că în ziua de 18 septembrie 2016, în jurul orei 18.00, soţii B. s-au deplasat cu un autoturism de ocazie în comuna Mitocu Dragomirnei la nişte rude, unde au rămas până în jurul orei 23.30, perioadă în care au mâncat şi au consumat bere. La întoarcere, în timp ce aşteptau o maşină de ocazie în faţa Primăriei din comuna Mitocu Dragomirnei, a oprit un vehicul de culoare închisă, cu două portiere, iar patru tineri necunoscuţi de etnie romă i-au luat la ocazie.

După ce au ajuns în municipiul Suceava, la intersecţia cu strada Grigore Alexandru Ghica, s-au deplasat înspre comuna Dărmăneşti. Indivizii au oprit maşina pe un câmp şi sub ameninţarea unui cuţit i-au agresat fizic pe cei doi, le-au furat două telefoane mobile şi un ghiul de argint. De asemenea, toţi patru au întreţinut pe rând relaţii sexuale normale cu Crinuţa B., împotriva voinţei sale.

În continuarea cercetărilor privind comiterea a infracţiunilor de „lipsire de libertate”, „viol” şi „tâlhărie calificată”, în urma investigaţiilor întreprinse şi a cercetărilor făcute s-a reuşit identificarea şi probarea activităţilor infracţionale ale numiţilor Ioan - Gheorghe Cuţitariu, de 21 de ani, din comuna Şcheia, Elvis Betean, de 30 de ani, din comuna Bălăceana, Benone Rîpă, de 26 de ani şi Nicolae Marius Darie, de 19 ani, ultimii din comuna Şcheia.

La data de 13 martie 2017 au fost făcut patru percheziţii domiciliare, la adresele suspecţilor, ocazie cu care au fost găsiţi şi duşi la sediul Poliţiei municipiului Suceava, Ioan – Gheorghe Cuţitariu şi Vasile Rîpă. În urma cercetărilor desfăşurate de lucrătorii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, la data de 10 martie 2017, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Ioan – Gheorghe Cuţitariu şi Vasile Rîpă.

Din verificările făcute de poliţişti s-a stabilit faptul că Elvis Betean se află în arestul autorităţilor italiene pentru comiterea unei infracţiuni de „tâlhărie”, Nicolae Marius Darie se află în arestul IPJ Suceava, iar Benone Rîpă este arestat în Penitenciarul Botoşani, ambii pentru comiterea unei infracţiuni de „tâlhărie calificată”.

În urma audierii suspectului Ioan – Gheorghe Cuţitariu şi ţinând cont de probatoriul instrumentat, precum şi de gravitatea faptelor şi de pericolul social creat prin comiterea acestora, poliţiştii BIC Suceava au dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Suceava.

Propunerea organelor de cercetare penală a fost însuşită de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, inculpaţii fiind prezentaţi Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, iar în urma deliberării, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Cuţitariu pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce Elvis Betean a fost arestat în lipsă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Suceava, cauza urmând a fi lămurită sub toate aspectele şi stabilirea participaţiei fiecăruia dintre suspecţi la comiterea faptei.

Alte ştiri pe această temă:

O femeie a fost violată de patru indivizi de etnie romă de faţă cu soţul ei. Cei doi au fost luaţi la ocazie de către violatori

Bunicuţa de 80 de ani care a omorât un violator, trimisă la puşcărie: „Ce puteam să fac dacă el a început să mă pipăie?“

Cum au fost învinşi poliţiştii din Vaslui de un violator în serie. 5 femei batjocorite de un infractor care a îngrozit comunitatea

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite