Doi fotografi români se numără printre câştigătorii competiţiei „We are all explorers“ organizată de National Geographic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia cu Salina de la Turda declarată câştigătoare de National Geographic. FOTO Cătălin Urdoi
Fotografia cu Salina de la Turda declarată câştigătoare de National Geographic. FOTO Cătălin Urdoi

La competiţia „We are all explorers” organizată de către National Geographic au fost înscrise 12.582 de cadre, însă doar 23 au fost declarate câştigătoare. Printre cele 23 de fotografii se găsesc şi două imagini surprinse de fotografii români Cătălin Urdoi şi Paul Vlad Epure.

Cătălin Urdoi, un fotograf extrem de talentat din judeţul Suceava, se numără printre câştigătorii competiţiei „We are all explorers”, organizată de National Geographic. Un cadru cu Salina de la Turda i-a impresionat pe editorii de la National Geographic.

„Am concurat la acest assignment cu trei fotografii, iar cea declarată câştigătoare este realizată în Salina Turda - Poarta spre inima Transilvaniei – având în prin plan Lacul sărat al salinei. Fotografia are şi o poveste interesantă. Alături de Raluca şi Oana, care au coordonat un proiect fotografic dedicat Salinei, păşeam pentru prima dată în universul subteran de la Turda. Mereu în căutarea punctului de staţie perfect, am ajuns sus, deasupra puţurilor minei Terezia, de unde am şi realizat cadrul. Spaţiul strâmt care nu permitea montarea unui trepied m-a făcut să renunţ în prima zi la cadru, dar mi-l doream cu ardoare, aşa că în a doua zi, am improvizat o poziţie care mi-a permis oarecum să utilizez trepiedul, susţinându-l efectiv cu talpa piciorului. A meritat, perspectiva fiind unică. Aşa a fost realizat cadrul premiat de către editorii National Geographic. Este nu doar o reuşită personală, este şi o reuşită a fotografiei româneşti care astfel ajunge din nou pe culmile fotografiei mondiale. Faptul că un cadru îţi este recunoscut la nivelul ăsta este de departe cea mai mare bucurie pe care o are un fotograf care nu vrea decât să îşi promoveze ţara, tradiţiile şi valorile culturale. Ieri a fost o zi specială pentru mine, având două cadre publicate de prestigioasa publicaţie,în aceeaşi zi, primul în ediţia Daily Dozen şi al doilea în cadrul competiţiei amintite mai sus. Aşa putem noi fotografii să ne promovăm România noastră minunată, ăsta este aportul pe care îl aducem promovării brand-ului de ţară. Închei prin a vă spune că sunt mândru că sunt român în România mea şi am să evidenţiez aspectul ăsta în toate poveştile pe care le voi scrie prin fotografie”, a declarat fotograful Cătălin Urdoi.

Cătălin Urdoi este un fotograf freelancer din Rădăuţi, judeţul Suceava, a cărui muncă este extrem de apreciată în România şi peste hotare. Mai multe fotografii de-ale sale au ajuns în celebra publicaţie National Geographic.

Acesta consideră că cel mai minunat premiu este că acela că şi-a găsit pacea şi liniştea în fotografie, bucuria de a surprinde şi de a dărui ce e frumos. Proiecte are mai multe, dar cel mai drag îi este să motivez lumea spre fotografie, să încurajeze pe cel lângă el să îşi depăşească condiţia, să ia un aparat foto în mână şi să redescopere că lumea din jurul lui este minunată.

Alte ştiri pe această temă:

Pescarul din Bucovina care i-a impresionat pe editorii site-ului National Georgraphic: „Vreau să ducem fotografia românească în marile galerii mondiale”

Ciobănaşul din Bucovina care a devenit vedetă pe site-ul National Georgraphic: „Transhumanţa este parte integrantă a tradiţiei poporului nostru“

FOTO Iarna a transformat Bucovina într-un tărâm de poveste. Cadre spectaculoase surprinse de un fotograf sucevean

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite